Primarul Braşovului, Allen Coliban, a şters de pe Facebook fotografia trucată în care apărea alături de preşedintele Ucrainei, Zelenski. Edilul spune că regretă gluma, dar în continuare i se cere demisia

Allen Coliban a comis miercuri o gafă de proporţii, după ce Ria Novosti, agenţia de presă a Kremlinului, a susţinut că ar avea informaţii conform cărora preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-ar putea ascunde la Braşov.

10 mart. 2022, 20:47
Primarul Braşovului, Allen Coliban, a şters de pe Facebook fotografia trucată în care apărea alături de preşedintele Ucrainei, Zelenski. Edilul spune că regretă gluma, dar în continuare i se cere demisia

Primarul Allen Coliban a publicat miercuri, în glumă, un colaj foto care îl înfăţişează salutându-se cu preşedintele Zelenski, confirmând faptul că acesta se află în Braşov, ironie ce nu a fost gustată, având în vedere contextul, de mulţi internauţi, şi nici de adversarii politici.

„Președintele Zelenski este la Brașov, conform presei ruse. Confirm, suntem aici, dar fără stewardese. Între timp, Brașovul face tot posibilul pentru a îi ajuta pe ucraineni: centrul comunitar local pentru refugați este deschis, grupul „Brașov pentru Ucraina” funcționează și trimitem ajutor umanitar către orașele din Ucraina.

*postarea este un pamflet, poza fiind editată în Photoshop, însă acțiunile pe care le întreprindem în sprijinul ucrainenilor sunt 100% reale.”, a scris Coliban pe Facebook.

Citeşte şi: George Simion anunţă un nou protest: „Am fost 10.000 data trecută, acum ar trebui să fim de 10 ori mai mulţi”

Ulterior, ca urmare a criticilor primite, Coliban a șters postarea de pe Facebook și a motivat astfel: „În momente de criză, umorul este unul dintre puținele refugii. Însă înțeleg supărarea pentru postarea de mai devreme și o regret. Doresc ca atenția și energia să fie, în continuare, canalizate spre ajutorarea refugiaților care ajung în Brașov și nu numai.”

Coliban, Zelenski

Au fost și solicitări ca primarul să își dea demisia. Printre acestea, una formulată de fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu.

„Dacă are cea mai mică urmă de inteligență în dotare, primarul Brașovului, dl. Coliban, ar trebui să demisioneze imediat și să renunțe pentru totdeauna la vreo funcție publică,” a scris joi Funeriu pe Facebook.

În momentul publicării acestei ştiri, postarea lui Allen Coliban este încă vizibilă pe Instagram.

Citeşte şi: Iohannis, avertisment pentru români: „Războiul duce la creşterea preţurilor”. Ce spune de întâlnirea cu Kamala Harris