Primarul şi prefectul Braşovului, cercetaţi penal

Primarul oraşului Braşov este cercetat de Direcţia Naţională Anticorupţie. Dosarul în care este cercetat edilul este disjuns din cazul fostului şef al OPC Braşov acuzat de luare de mită. În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi şi prefectul judeţului Braşov, precum şi alţi şefi ai unor instituţii publice din subordinea primăriei.

RomaniaTV.net
18 nov. 2011, 11:48
Primarul şi prefectul Braşovului, cercetaţi penal

Lista primarilor cercetaţi de DNA se lungeşte. Nou intrat pe listă este primarul municipiului Braşov. George Scripcaru este cercetat de DNA în dosarul fostului şef al OPC Braşov pentru complicitate la luare de mită şi abuz în serviciu, informează RTV. Alături de el în acelaşi dosar este cercetat şi prefectul Braşovului, Ion Gonţea.

Dosarul în care sunt cercetaţi primarul municipiului Braşov şi prefectul Braşovului este disjuns din cazul fostului şef al OPC Braşov acuzat de luare de mită.

Întrebaţi însă despre ancheta procurorilor, atât primarul cât şi prefectul spun că nu au habar.

Într-o intervenţie la RTV, prefectul Braşovului a declarat că nu am fost înştiinţat că ar avea vreo calitate în dosarul fostului şef al OPC Braşov şi că nu este implicat în nimic din ce a făcut acesta.

La rândul său, primarul municipiului Braşov a declarat la RTV că a fost la DNA în urmă cu câteva săptămâni, dar nu ştie de ce este acuzat.

Procurorii DNA au decis să-i cerceteze pe primarul şi prefectul Braşovului după ce i-au interceptat convorbirile telefonice fostului şef al OPC Braşov, Ion Spătaru. Din aceleaşi interceptări reiese şi că Spătaru îşi aranja cu mare grijă întâlnirile cu persoanele de la care lua mită, pentru a nu fi urmărit.

Într-o convorbire telefonică avută pe 5 octombrie 2011 cu Laura Kungl, de la care procurorii spun că Ion Spătaru a primit mită, acesta o întreabă dacă a observat ceva dubios pe drum.

Ion Spătaru(fost şef OPC Braşov): Ai văzut ceva pe drum, prin parcări? Eşti tu cu cineva?

Laura Kungl(denunţător): Am văzut o dubiţă de poliţie care a fost în spatele meu şi m-a depăşit pe serpentine.

Ion Spătaru: Un Opel vişiniu?

Laura Kungl: Nu ştiu. Nu m-am uitat.

Ion Spătaru: Bine. Ai grijă! Te aştept!”


Procurorii cred că între şeful OPC şi mai multe persoane din conducerea Curţii de Apel Braşov existau legături strânse de prietenie. Totuşi, dintr-o convorbire purtată în data de 11 0ctombrie 2011 reiese că şeful de la OPC era supărat pe vicepreşedintele instanţei. Şi asta pentru că, Oficiul Pentru Protecţia consumatorilor pierduse mai multe cauze de la Curtea de Apel.

Muşat Alexandru: Am uitat să-ţi transmit un mesaj… De dimineaţă m-a sunat excelenţa sa…vicepreşedintele Curţii de Apel Braşov.

Ionel Spătaru(fost şef OPC Braşov): Da, ştiu că m-a sunat şi pe mine să-mi zică „La mulţi ani”. Dacă ştiam că este el nu-i răspundeam.”

Fostul şef al OPC Braşov a fost arestat preventiv pentru că ar fi luat mită suma de 300.000 de lei. În schimbul banilor, Spătaru i-a promis unui afacerist că îl ajută să obţină autorizaţia necesară pentru construcţia unei pieţe agro-alimentare.