Primarul Capitalei: RADET nu mai are autorizaţie de la ANRSC. Funcţionează un pic pe lângă parametri

Primarul interimar al Capitalei, Ștefănel Dan Marin, a declarat, vineri, că Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice București nu mai are autorizație din partea Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC), de la începutul acestui an.

13 nov. 2015, 20:15
Primarul Capitalei: RADET nu mai are autorizaţie de la ANRSC. Funcţionează un pic pe lângă parametri

RADET nu mai are autorizație din partea ANRSC să funcționeze. (…) De la începutul anului. Iar nimeni nu spune nimic. Toți se declară tehnocrați. ‘Vrem să facem…’ Dar ce ați făcut până acum? În momentul de față asta înseamnă că (RADET, n.r.) funcționează un pic pe lângă parametri„, a declarat primarul interimar, în cadrul unei conferințe de presă.

Ștefănel Dan Marin a mai spus doar că ANRSC ar fi trebuit să ratifice RADET, dar că din câte ştie, „această notificare nu a fost încă trimisă”.

Primarul interimar al Capitalei, Ștefănel Dan Marin, a precizat vineri, că nu vor fi probleme cu furnizarea agentului termic în iarna 2015-2016, menționând că a cerut ajutor pentru combustibil de la Guvern în valoare de 300 de milioane de lei.

În urma celor declarate dimineața de președintele CA al RADET, se pare că dânșii nu au înțeles nici în al 12-lea ceas că e cazul să nu alarmăm populația, în primul rând, și, în al doilea rând, tot ceea ce înseamnă fiecare parte care formează acest sistem integrat de alimentare cu energie termică a municipiului București. Nu vor fi probleme cu furnizarea agentului pentru iarna 2015-2016, întrucât în urmă cu aproximativ o lună și jumătate am făcut solicitări către Guvernul României pentru suplimentarea din fondul de rezervă a unei sume de 300 de milioane de lei, echivalent cu ceea ce se numește ajutor pentru combustibil„, a spus edilul.

Primarul interimar a mai precizat că în urmă cu două săptămâni a apărut OUG 46, care permite unităților administrativ teritoriale să facă împrumuturi la Trezorerie pentru a-și completa necesarul financiar în vederea asigurării agentului termic pentru iarna 2015-2016.

Citeşte şi: REACŢIE NERVOASĂ a primarului interimar, în scandalul căldurii: Marin Ştefănel Dan a ÎNJURAT la radio