REACŢIE NERVOASĂ a primarului interimar, în scandalul căldurii: Marin Ştefănel Dan a ÎNJURAT la radio

Primarul interimar al Capitalei, Marin Ștefănel Dan, a avut o reacţie neaşteptată în scandalul căldurii din Bucureşti. În timp ce sute de mii de bucureşteni ar putea rămâne fără apă caldă şi căldură, edilul a înjurat atunci când a fost întrebat de un jurnalist la radio despre această problemă.

RomaniaTV.net
13 nov. 2015, 12:56
REACŢIE NERVOASĂ a primarului interimar, în scandalul căldurii: Marin Ştefănel Dan a ÎNJURAT la radio

La insistenţele jurnaliştilor de la Europa FM, Marin Ștefănel Dan a oferit o reacţie în scandalul încălzirii din Capitală. El le-a declarat jurnaliştilor că subvenţiile pentru căldură sunt deja plătite în avans. La insistenţele ziaristului care l-a rugat pe edil să revină cu explicațiile pentru că nu a răspuns la întrebarea dacă și de când se va opri apa caldă în București, primarul a spus: “Băga-mi-aş..în ei!”, a reacționat nervos primarul Marin Ștefănel Dan, după care a închis telefonul, scrie Europa FM.

Citeşte şi: Capitala riscă să rămână fără căldură. Romgaz ar putea opri furnizarea de gaze către ELCEN

Furnizarea energiei termice în Bucureşti ar putea fi sistată începând de luni. Consiliul de Administraţie al Romgaz a decis să opreasca livrarea de gaze către producătorul de energie termică ELCEN din cauza unor datorii de peste 300 de milioane de lei.

Preşedintele CA, Gabriel Dumitraşcu, a avertizat că Bucureştiul ar mai putea avea asigurată căldura şi apa caldă aproximativ o săptămână dacă Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) nu va aproba în şedinţa de luni bugetul Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET).

„Începând de acum, RADET nu mai poate cheltui nicio sumă. A ajuns să cheltuiască peste 90% din execuția bugetară a anului anterior. Legea prevede că peste acest cuantum nu mai poți cheltui nicio sumă până la aprobarea bugetului. Chiar dacă luni se aprobă un împrumut de trezorerie către CGMB, acești bani nu vor putea fi virați în conturile RADET în lipsa unei prevederi într-un buget de venituri și cheltuieli aprobat. Este încă o necesitate pentru a aproba acest buget de venituri și cheltuieli”, a declarat Dumitrașcu.

Potrivit acestuia, CGMB trebuie să aprobe bugetul de venituri și cheltuieli al RADET.

Propunerea pe ordinea de zi revine primarului general, aprobarea revine Consiliului General. În momentul de față, nu există propus acest subiect pe ordinea de zi a CGMB. Sistemul va mai funcționa inerțial încă vreo săptămână, dar, dacă într-o săptămână nu se găsește o cale de rezolvare, de aprobare a bugetului, sistemul nu are cum să funcționeze la nesfârșit„, a explicat președintele CA al RADET.

El a atras atenția că în fiecare zi sunt avarii. „Ai nevoie începând de la combustibil, electrozi, materiale și așa mai departe, nu ai cum să procuri aceste elemente pentru a face intervențiile”, a spus Dumitrașcu.

El a explicat că, dacă primarul interimar al Capitalei, Ştefănel Dan Marin, nu va înţelege să introducă în prima şedinţă a CGMB proiectul pentru aprobarea bugetului RADET în procedură de urgenţă, căldura şi apa caldă pentru bucureşteni vor mai putea fi asigurate probabil o săptămână din inerţie.