Primarul Clujului rămâne în arest

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel Cluj a prelungit cu 30 de zile mandatul său de arestare.

RomaniaTV.net
05 dec. 2011, 19:23
Primarul Clujului rămâne în arest

Curtea de Apel Cluj a decis, luni seară, să prelungească pentru încă 30 de zile mandatul de arestare pentru primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, judecat pentru luare de mită.

Totodată, magistraţii au decis prelungirea arestului şi pentru omul de afaceri Călin Stoia, director general al Brantner România, implicat în acelaşi dosar de corupţie.

Reamintim că primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, şi directorul general al Brantner România, Călin Stoia, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, în noaptea de 10 spre 11 noiembrie, în baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj. Apostu a fost arestat pentru luare de mită, iar Stoia pentru dare de mită. Cei doi au făcut recurs la măsura arestării preventive, însă judecătorii le-au respins solicitările.

În acest dosar sunt cercetaşi pentru dare de mită şi oamenii de afaceri Simion Mureşan (Electrogrup), Călin Stoia (director general al Brantner România), şi Mustafa Bekar (asociat la Kiat Group Construct).

După arestarea sa, primarul Apostu a fost exclus din PDL, iar ulterior, prefectul Clujului a decis suspendarea sa din funcţie.