Primarul comunei Bradu, suspect de fraudă electorală. Mascaţii au închis primăria VIDEO

Procurorii şi poliţiştii efectuează, miercuri, la sediul primăriei din comuna argeşeană Bradu, verificări privind presupuse nereguli la alegerile din anul 2012. Primarul este acuzat de fraudă electorală şi de favorizarea unor angajări ilegale. Autorităţile au percheziţionat atât sediul primăriei, cât şi locuinţa primarului democrat-liberal Florin Frăţică.

22 mai 2013, 06:44
Primarul comunei Bradu, suspect de fraudă electorală. Mascaţii au închis primăria VIDEO

Nouă persoane suspectate în dosarul de fraudă electorală la alegerile locale din 2012 în localitatea argeşeană Bradu şi în care au loc percheziţii la sediul primăriei, fiind vizat şi primarul comunei, vor fi duse la audieri la Parchetul Judecătoriei Piteşti, informează Mediafax.

În paralel cu percheziţiile din Bradu au fost verificate şi locuinţele unor persoane din judeţele Ilfov şi Olt care în 2012 şi-ar fi făcut mutaţii în comuna Bradu pentru a putea vota în această localitate la alegerile din 10 iunie.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş, Mădălina Bălănescu, a declarat că în acest caz sunt vizate nouă persoane – patru din localitatea Bradu şi cinci din Ilfov şi Olt.

„Acţiunea se desfăşoară în cadrul a două dosare penale, fiind vizate nouă persoane, între care patru din Argeş, suspectate de săvârşirea mai multor infracţiuni precum abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual în legătură directă cu o faptă de corupţie, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, mită electorală, fals intelectual şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Persoanele vizate vor fi duse la audieri la sediul Parchetului Judecătoriei Piteşti”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş, fără a putea preciza dacă printre cei care vor fi duşi la audieri se va afla şi primarul localităţii Bradu.

Verificările au fost declanşate în urma unor sesizări privind derularea procesului electoral la alegerile locale din iunie 2012, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

Primarul comunei este acuzat de faptul că ar fi făcut decontări ilegale de fonduri, dar şi angajări. Printre cei care au fost angajaţi ilegal se numără şi amanta edilului, informează România TV.

Asta cu amanta este o problemă mai delicată. Asta este opinia dânşilor, opinia mea este alta. S-au făcut concursuri şi s-au anjagat legal.”, a declarat Florin Frăţică, primarul comunei Bradu.

Ancheta este coordonată de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.