Primarul comunei Cojasca din Dâmboviţa, reţinut alături de şase angajaţi ai Primăriei. Ar fi emis ilegal vize de reşedinţă unor persoane pentru a vota la alegerile locale

Primarul comunei Cojasca din judeţul Dâmboviţa, Victor Gheorghe, şi şase angajaţi ai Primăriei au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Aceştia sunt suspectaţi c-ar fi eliberat vize de reşedinţă unor persoane la adrese din localitate, în condiţiile în care proprietarii imobilelor nu ştiau despre faptul că iau în spaţiu pe altcineva.

16 iun. 2021, 14:27
Primarul comunei Cojasca din Dâmboviţa, reţinut alături de şase angajaţi ai Primăriei. Ar fi emis ilegal vize de reşedinţă unor persoane pentru a vota la alegerile locale
foto: Adevărul

Şapte persoane, printre care primarul comunei Cojasca, Victor Gheorghe, şi şase angajate ale Primăriei, două de la Serviciul Public Local Comunitar de Evidenţa Populaţiei, sunt reţinute într-un dosar care vizează mai multe infracţiuni. Este vorba despre abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, fals informatic şi fals intelectual, toate în formă continuată, au precizat surse din rândul anchetatorilor, conform News.ro.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte, angajatele Primăriei sunt suspecte de comiterea infracţiunilor, în timp ce edilul este bănuit de instigare la săvârşirea acestor infracţiuni.

Anchetatorii susţin că primarul Victor Gheorghe şi funcţionarele din Primăria Cojasca ar fi eliberat vize de flotant pe raza localităţii mai multor persoane, la adresele unor imobile. În schimb, proprietarii respectivelor locuinţe nici nu cunoşteau persoanele care aveau viza în casele lor.

Citeşte şi: Percheziţii de amploare la Primăria Cojasca. Mascaţii au descins şi în locuinţa edilului. Sunt suspiciuni de fraudă cu vize de flotant, cu nici două săptămâni înainte de alegeri

Surse din rândul anchetatorilor nu au precizat dacă eliberarea acestor vize are legătură cu alegerile locale din 27 septembrie 2020. Procurorii nu au decis încă dacă vor solicita sau nu emiterea de mandate de arestare preventivă pe numele celor şapte, sau a unora dintre ei.

La 27 septembrie 2020, primarul Victor Gheorghe a câştigat alegerile din comuna Cojasca, sub sigla PSD, cu 52,17% din voturi. Cel care a pierdut alegerile, liberalul Marcel Bamboi, a avut 45,17% din voturi.

Citeşte şi: Şobolanii devorează un covrig în raftul de patiserie al unui magazin Mega Image din Sectorul 1. „Până unde acceptăm să ne ducă în mizerie şi boli USR Sector 1? Chiar trebuie să dăm foc la ţară?”


loading...
Partenerii noștri