Primarul comunei din Călăraşi cu cea mai mare rată de infectare din judeţ face apel la locuitori să se vaccineze chiar în timpul unei înmormântări

Situaţia în Valea Argovei este critică, comuna din Călăraşi fiind liderul infectărilor și codașă la vaccinări în județ. Primarul nu mai știe cum să-i convingă pe localnici să se imunizeze, așa că le-a transmis un mesaj din cimitir.

29 oct. 2021, 12:50
Primarul comunei din Călăraşi cu cea mai mare rată de infectare din judeţ face apel la locuitori să se vaccineze chiar în timpul unei înmormântări

Covidul face ravagii în toate cele cinci sate din Valea Argovei, judeţul Călăraşi. Din cei 2261 de cetățeni, 58 erau joi infectați. Câțiva n-au reușit să lupte cu boala şi au murit. Miercuri, virusul a omorât o femeie de 60 de ani, nevaccinată. Primarul a mers la cimitir să discute cu groparii care se ocupau de înmormântarea sa și să transmită un mesaj întregii comune.

Costel Boitan, primarul comunei Valea Argovei: „Sfatul meu și sugestia e să vă vaccinați, fraților! O să facem o caravană, cum am mai făcut, cu ajutorul celor de la DSP Călărași și a SMURD-ului, și la primărie. Dar până atunci, centrul de vaccinare, fără programări și fără nu știu ce, cum era înainte, la Lehliu. Este singura soluție de ieșire din asemenea boală!

Avem 5 inși decedați la nivelul comunei, de COVID! Adică e destul de grav! Vaccinați-vă, dragi cetățeni! Este singura soluție de a trece prin boală mai ușor! Altfel, uitați ce se întâmplă!”

Citeşte şi: Jandarmeria Bucureşti a aplicat 40 de sancţiuni, în valoare de 50.000 de lei, pentru participanţii la protestul anti-vaccinare din Piaţa Universităţii

După discuția cu primarul, groparii din cimitir au spus că au fost convinși să se vaccineze, potrivit Digi24.

Dincolo de cimitir, ulițele-s aproape goale. Oamenii ies din curți să meargă la magazin și cam atât. Mai puțin de 15% din populația comunei este vaccinată.

De teama îmbolnăvirii și de moarte, oamenii spun că se vor vaccina: „Ce să facem? De frică, de astea, de teamă de boală. Să scăpăm o dată de boala asta, de pandemia asta. E greu. E foarte greu, să știți.”

Citeşte şi: Strugurel Matei, românul închis pentru zădărnicirea combaterii bolilor, declaraţii după eliberare: Am stat cu 40 de inşi într-o cameră, am zis că dau în nebuneală