Primarul comunei Sascut, anchetat în dosarul furtului de energie electrică, se află sub control judiciar

Primarul suspendat al comunei Sascut, Cristinel Bostan, anchetat în dosarul furtului de energie electrică din reţelele E. ON, a scăpat de arestul la domiciliu, după ce o instanţă a Judecătoriei Bacău a respins cererea procurorilor de prelungire a acestei măsuri preventive, pe care a înlocuit-o prin control judiciar pe timpul derulării cazului în justiţie.

06 aug. 2014, 09:18
Primarul comunei Sascut, anchetat în dosarul furtului de energie electrică, se află sub control judiciar

Prin avocatul său, Liviu Ghioc, primarul suspendat ceruse, însă, punerea în libertate.

Pe timpul controlului judiciar, Cristinel Bostan este obligat să se prezinte la instituţia de urmărire penală ori la judecător de câte ori este chemat, dar şi la poliţie, conform unui grafic de supraveghere, să nu iasă din judeţul Bacău fără să anunţe organul judiciar şi să nu ia legatura cu ceilalţi inculpaţi din dosar, scrie Agerpres.

Citeşte şi E.ON Energie România a modificat modelul facturilor la gaze naturale şi la energie electrică, din iulie

Cristinel Bostan a fost arestat preventiv la începutul lunii mai, împreună cu trei conducători de compartimente din cadrul E. ON, la solicitarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău, într-un caz în care acuzaţiile sunt de furt, executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea şi cumpărare de influenţă.

O lună în arest preventiv şi alte două în arest la domiciliu au stat şi cei trei angajaţi având funcţii de conducere ai E. ON, care, de asemenea, se află în prezent sub control judiciar.

Citeşte şi Nouă imigranţi români suspectaţi de furt de energie electrică, arestaţi în Italia