Primarul comunei Tuzla, achitat după ce fusese condamnat cu suspendare pentru şantaj

Primarul comunei Tuzla a fost achitat, joi, de Curtea de Apel Constanţa, după ce fusese condamnat iniţial de Tribunalul Constanţa la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru şantaj, decizia instanţei fiind definitivă.

01 feb. 2018, 18:44
Primarul comunei Tuzla, achitat după ce fusese condamnat cu suspendare pentru şantaj

Curtea de Apel Constanţa a decis joi, să respingă ca nefondat apelul formulat de DNA împotriva decizie luate anul trecut de Tribunalul Constanţa, prin care Taner Reşit, primarul comunei Tuzla, fusese condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru şantaj. De asemenea, instanţa a admis apelul bărbatului, hotărând achitarea lui.

Celălalt inculpat din dosar, Ştefan Radu, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.

Tribunalul Constanţa a hotărât, în martie 2017, ca Taner Reşit să fie condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare pentru şantaj, instanţa dispunând suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Aceeaşi pedeapsă fusese primită şi de celălalt inculpat din dosar, Ştefan Radu, pentru aceeaşi infracţiune.

Taner Reşit, viceprimar al comunei Tuzla la data comiterii faptei, şi Ştefan Radu, administrator al unei societăţi comerciale, au fost trimişi în judecată de DNA în octombrie 2015.

Potrivit procurorilor anticorupţie, în perioada 16 august – 8 septembrie 2015, Taner Reşit şi Ştefan Radu au exercitat asupra administratorului unei societăţi comerciale acte de constrângere constând în ameninţări cu fapte păgubitoare, respectiv: alungarea clienţilor, împiedicarea accesului în spaţiul comercial şi a utilizării acestuia prin schimbarea încuietorilor şi sechestrarea bunurilor aparţinând firmei respective, pentru a obţine de la acesta suma de 48.000 de euro.

Mai mult, spun procurorii DNA, în 8 septembrie 2015, Ştefan Radu, în prezenţa lui Taner Reşit, a exercitat acte de violenţă asupra administratorului firmei respective.

Taner Reşit a fost ales primar al comunei Tuzla în iunie 2016, el candidând din partea PSD.