Primarul Craiovei, Antonie Solomon, exclus din PDL

Consiliul de Coordonare Judeţean (CCJ) al PDL Dolj a votat, sâmbătă, în unanimitate, excluderea din PDL a primarului Antonie Solomon şi a celor şase consilieri locali, transmite Mediafax.

RomaniaTV.net
19 feb. 2012, 09:54
Primarul Craiovei, Antonie Solomon, exclus din PDL

Consiliul de Coordonare Judeţean (CCJ) al PDL Dolj întrunit, sâmbătă, a votat pentru excluderea primarului Antonie Solomon şi a celor şase consilieri, printre care şi viceprimarul Teodor Sas, după ce la ultima şedinţă a Consiliului Local Municipal au votat împotriva amendamentelor PDL la bugetul Craiovei propus de primarul municipiului.

Preşedintele PDL Dolj, Radu Berceanu, a afirmat, că de-a lungul timpului, Solomon a fost susţinut de PDL Dolj.

Vă amintesc că noi un an şi jumătate nu am spus nimic despre arestarea lui Solomon, deşi am fost întrebat de presă de sute de mii de ori despre acest caz. Am spus că este o problemă şi omul se apără, iar când justiţia va lua o decizie definitivă, atunci vom şti şi noi. Deci noi ne-am comportat mult mai mult decât decent şi corect. Ceea ce nu ar fi făcut Solomon dacă el ar fi fost viceprimarul care rămânea când îl lua pe Mărinică Dincă DNA-ul la puşcărie. Vă garantez că în anul ăla îl făcea zob, carne de mici, indiferent de cine ar fi fost primarul închis căruia el îi ţinea locul. În primul rând că spunea de sute de mii de ori ce hoţ şi ce bandit e ăla şi cât de prost a făcut tot şi cât de bine le face el. Film pe care, de altfel, l-am văzut în perioada 2000-2004, când el era viceprimar, iar primar al Craiovei era Vasile Bulucea„, a afirmat, sâmbătă, Radu Berceanu, preşedintele PDL Dolj.

La rândul său, preşedintele PDL Craiova, Mărinică Dincă, viceprimar al Craiovei, a criticat dur atitudinea primarului Antonie Solomon repus în funcţia de primar, după ce s-a aflat timp de aproximativ şase luni în arest preventiv.

„După ce a venit înapoi la primărie, în primele două săptămâni (n.red. – :Antonie Solomon) a spus că nu îl interesează nimic din ce s-a făcut în oraş cât nu a fost el primar, ci vrea doar toate contractele semnate de mine, pentru a mă băga şi pe mine acolo unde a fost şi el”, a spus Mărinică Dincă.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, şi şase consilieri locali au fost excluşi din PDL Craiova la propunerea viceprimarului Marinică Dincă, lider al PDL Craiova, Solomon declarând, vinerea trecută, că la baza acestei decizii stă „un grup de interese”.

Propunerea de excludere a celor şapte a fost votată, joia trecută, de către Biroul Permanent Local al PDL Craiova şi a fost făcută de către Mărinică Dincă, preşedintele PDL Craiova şi viceprimar al municipiului. Acesta a fost nemulţumit de faptul că cei şase consilieri locali, printre care şi viceprimarul Teodor Sas, au votat, în şedinţa extraordinară a Consiliului Local Craiova organizată pentru aprobarea bugetului pe acest an, toate proiectele lui Antonie Solomon, care a anunţat în urmă cu o jumătate de an că la alegerile locale din 2012 va candida pentru încă un mandat de primar din partea UNPR.

Ceilalţi consilieri locali excluşi sunt: Dorel Marinescu, Gheorghe Albăstroiu, Iulian Ştefănescu, Radu Marin şi Constantin Ursu.Aceştia au votat pentru proiectele de finanţare a regiilor din Craiova propuse de Solomon şi împotriva amendamentelor propuse de Dincă, cum ar fi cel pentru suplimentarea bugetului Regiei de Transport Craiova cu încă şase milioane de lei.

Mărinică Dincă, candidatul PDL pentru Primăria Craiova la alegerile locale din acest an, a devenit şi preşedintele PDL Craiova în locul lui Antonie Solomon, care a pierdut această funcţie în septembrie 2011, ca urmare a declaraţiilor privind candidatura sa din partea UNPR.

După ce a fost desemnat candidat PDL pentru Primăria Craiova, Dincă s-a distanţat de Solomon, fiecare încercând să îşi asume paternitatea proiectelor care s-au derulat în Craiova în ultimii ani, mai ales că viceprimarul a îndeplinit şi prerogativele de primar al Craiovei, cât timp Solomon s-a aflat în închisoare, în perioada martie – septembrie 2010, dar şi în perioada septembrie 2010 – iunie 2011, cât acesta a fost liber, dar încă suspendat din funcţia de primar al Craiovei.

În urmă cu o lună, Antonie Solomon şi-a reînnoit însă adeziunea de membru PDL, anunţând că nu pleacă din acest partid decât dacă cineva îl dă afară.

Solomon a fost arestat preventiv în 3 martie 2010, pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual, fiind acuzat că ar fi primit 50.000 de euro mită de la acţionarul principal al firmei PIC din Piteşti, Cornel Penescu, pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova.Antonie Solomon a fost eliberat din arest în 8 septembrie 2010, prin decizia Curţii de Apel Galaţi.