Primarul Cristian Popescu-Piedone, GEST EMOŢIONANT pentru cea mai bătrână femeie din sector

Primarul Cristian Popescu-Piedone i-a achitat datoria la întreţinere celui mai vârstnic locuitor al sectorului 4, o femeie în vârstă de 105 ani, şi va propune Consiliului Local adoptarea unei hotărâri prin care aceasta să fie scutită viager de la plata taxelor şi impozitelor locale.

17 iul. 2014, 15:42

Primarul Cristian Popescu-Piedone s-a angajat să îi plătească lunar întreţinerea Varvarei Zugravu, care are o pensie de 457 de lei. Piedone a vizitat-o pe bătrână joi, după ce aceasta i-a scris edilului, solicitându-i sprijinul în ceea ce priveşte rezolvarea unor mici probleme de ordin administrativ cu care se confruntă în gospodăria de care se îngrijeşte singură.

„O cunosc pe doamna Varvara de acum 5 ani, când dumneaei mi-a facut onoarea de ma invita la aniversarea a 100 de ani de viaţă. Acum, la 105 ani, este cel mai varstinc locuitor al Sectorului 4, şi chiar al Bucureştiului. Singurătatea la această vârstă şi lipsa unui umăr pe care să te sprijini reprezintă o boală a sufletului, de care mulţi dintre bătrânii noştri, din nefericire, suferă. Încercăm să luăm grijile de pe umerii plecaţi în faţa greutăţilor cu care se confruntă, de aceea, am dispus ca permanent, un asistent social să fie la dispoziţia doamnei Zugravu, pentru a-i face cumpărăturile necesare şi a-i acorda asistenţa socio – medicală necesară. Vârstnicii sunt exponenţi de bază ai comunităţii locale a Sectorului 4, iar eu mă înclin în faţa lor, a experienţei lor de viaţă, pe care sunt onorat să o pot deprinde şi transmite, la rândul meu, mai departe”, a scrie primarul pe pagina de Facebook.

Locuinţa femeii necesita verificarea instalaţiei de gaz, cât şi montarea unui senzor care să anunţe o eventuală avarie.

Edilul i-a dăruit bătrânei un buchet de flori, un tort, un radio cu ceas, un coş cu fructe, alimente, un set de pat şi câteva obiecte vestimentare, urmând ca în cel mai scurt timp Varvara Zugravu să primească şi un televizor nou.