S-a deschis Pasajul ”Europa Unită” din Sectorul 4 al Capitalei. Investiție de peste 70 de milioane de lei

Autoritățile locale au deschis marți seară pasajul ”Europa Unită” din Sectorul 4 al Capitalei. Timp de câteva ore, românii au fost nevoiți să traverseze la pas noua construcție. Ce a declarat primarul Daniel Băluță, află în rândurile următoare.

05 dec. 2023, 22:12

Pasajul Europa Unită din Sectorul 4 al Capitalei a fost inaugurat marți și va fi deschis traficului rutier începând cu ora 22.00.

Citește și Porsche Cayenne, zdrobit între tramvai și piciorul Pasajului Basarab. Șoferul teribilist a forțat semaforul: „A intrat pe linia de BMW”

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a făcut marți declarații de presă chiar de pe pasaj.

„Sunt extrem de bucuros ca zi dăm în folosință Pasajul Europa Unită. Înainte de toate, vreau să spun de ce se numește folosință Pasajul Europa Unită. Pentru că Europa și banii europeni sunt șansa dezvoltării acestui sector. Fără banii europeni, mare parte de investiții nu ar fi fost posibile”, a spus primarul Daniel Băluță, în direct pe pagina personală de Facebook.

„Înainte de orice, acest pasaj reprezintă un mod prin care comunitatea noastră își exprima mulțumirea pentru efortul susținut pentru dezvoltarea unei comunități precum Sectorul 4”, a continuat primarul Sectorului 4.

Daniel Băluță, felicitat de Rareș Hopincă

Cu această ocazie festivă, edilul a mulțumit celor care au contribuit la acest proiect, de la locuitori, constructori, Consiliul General al Municipiului București și ministrului Dezvoltării, dând asigurări că va continua eforturile pentru dezvoltarea infrastructurii.

Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, prezent la evenimentul festiv, l-a felicitat pe Daniel Băluță pentru finalizarea acestui pasaj, „un obiectiv de investiii unic, prin îndrazneală, curaj, inovație”, care va reduce din decalajele de dezvoltare între nordul și sudul Bucureștiului.

Te-ar putea interesa și Ungaria anunţă construcţia unui cartier „stil Dubai” în Budapesta. Investiţie de 6 miliarde de euro din fonduri externe

Pasajul e construit deasupra intersecţiei dintre Bulevardul Obregia şi Metalurgiei și are peste 650 de metri, cu câte două benzi pe sens.

Astfel, pasajul ”Europa Unită” devine unul dintre cele mai mari pasaje din Capitală.

A fost nevoie de un an și 10 luni ca acest pasaj să fie gata, iar investiția a fost de peste 70 de milioane de lei, iar jumătate din acești bani sunt de la Guvern.