Primarul Daniel Florea cere din nou Primăriei Capitalei transmiterea în administrare a spaţiilor verzi din sectorul 5

Daniel Florea, primarul sectorului 5, solicită din nou Primăriei Municipiului București și Consiliului General al Municipiului București transmiterea în administrare a spațiilor verzi aflate în administrarea ALPAB. De asemenea, Primăria sectorului 5 a anunţat că începe toaletarea arborilor de pe toată raza sectorului.

RomaniaTV.net
22 feb. 2019, 10:32
Primarul Daniel Florea cere din nou Primăriei Capitalei transmiterea în administrare a spaţiilor verzi din sectorul 5

8.700 de arbori de pe toată raza Sectorului 5 beneficiază de lucrări de reducere de coronament, efectuate la solicitarea cetățenilor, în urma obținerii tuturor avizelor necesare. 100 de lucrători acționeză concomitant în teren, activitatea lor fiind monitorizată de inspectorii Primăriei Sectorului 5, potrivit unui comunicat al Primăriei sectorului 5.

„Este pentru prima dată când în Sectorul 5 demarează o acțiune de o asemenea amploare. Mulțumesc cetățenilor care ne-au semnalt arborii cu probleme și contez pe sprijinul lor în desfășurarea lucrărilor, în sensul în care, pentru a se acționa cât mai prompt, trebuie să relocheze autoturismele care blochează intervenția utilajelor noastre. Monitorizez personal în teren modul în care se desfășoară acțiunea și rog cetățenii să continue să ne anunțe, în situația în care starea arborilor din imediata apropiere a imobilelor necesită intervenții în scopul toaletării”, a declarat Daniel Florea, Primarul Sectorului 5.

De asemenea, Primăria Sectorului 5 a anunţat că a solicitat din nou Primăriei Municipiului București și Consiliului General al Municipiului București transmiterea în administrare a spațiilor verzi aflate în administrarea ALPAB.

„În baza conform HCGMB nr. 124/2010, acestea au fost transmise în administrarea Municipalității. Însă, odată cu preluarea mandatului, Primarul Daniel Florea, care îți dorește o dezvoltare unitară din punct de vedere al amenajării domeniului public, a solicitat de nenumărate ori, începând cu anul 2017, ca toate spațiile verzi, aflate pe raza Sectorului 5, dar, în administrarea Administrațiilor Străzilor și pe traseele RATB, să revină în administrarea Sectorului 5, pentru a putea fi reabilitate. Edilul Sectorului 5 a solicitat, pentru a opta oară, introducerea pe ordinea de zi a viitoarei ședințe a Consiliului General a acestui proiect de hotărâre. Până în prezent, proiectul a fost introdus, însă, a fost de fiecare dată respins de către consilierii generali, pentru adoptare fiind necesar un vot cu 2 treimi. Consilierii care resping proiectul nu au ținut cont nici de cele peste 52.000 de semnături ale cetățenilor din Sectorul 5, care și-au exprimat astfel dorința ca spațiile verzi să fie transmise în administrarea Sectorului, pentru a putea fi amenajate corespunzător. Cea mai mare parte a acestora sunt situate în zonele centrale ale Sectorului 5 și ale Capitalei, în imediata apropiere a unor instituții importante ale Statului, un exemplu fiind Palatul Parlamentului”, precizează reprezentanţii primăriei sectorului 5.