Primarul de Rădăuţi, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava a dispus trimiterea în judecată a primarului democrat-liberal al municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

RomaniaTV.net
31 ian. 2014, 16:24
Primarul de Rădăuţi, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice al Parchetului a informat, vineri, că măsura a fost luată pe 29 ianuarie, Olărean fiind acuzat că, începând din iulie 2012, nu şi-a îndeplinit, cu ştiinţă, atribuţiile de serviciu prevăzute de Statutul aleşilor locali, în sensul că nu a propus Consiliului Local Rădăuţi să constate încetarea de drept a mandatelor în cazul a trei consilieri. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Rădăuţi.

Prefectura Suceava a formulat, în februarie 2013, plângere penală împotriva primarului Aurel Olărean, pentru că refuza vacantarea a trei locuri de consilier local, după ce aceştia demisionaseră din Consiliul Local Rădăuţi.

Trei consilieri locali rădăuţeni, aleşi în urma alegerilor locale din 2012 din partea USL s-au retras, unul dintre ei, Nistor Tătar (PSD) după ce a optat pentru funcţia de consilier judeţean, un altul, Lăcrămioara Loghin (PSD) după ce a câştigat concursul pentru funcţia de administrator public al judeţului Suceava, iar Constantin Galan (PNL) care a fost ales deputat la alegerile parlamentare din decembrie 2012.