Primarul din Arad cumpără brad de Crăciun, deşi oraşul este sub cod galben de caniculă: „Nu, n-a venit Crăciunul, dar ne pregătim”

Primarul din Arad se pregăteşte de Crăciun, deşi oraşul este sub cod galben de caniculă iar temperaturile ajung până la 37 de grade Celsius. Edilul a anunţat că anul acesta va cumpăra un brad artificial şi le-a arătat arădenilor câteva modele.

08 iul. 2021, 08:51

Primarul din Arad se pregăteşte de Crăciun. Edilul a anunţat pe pagina de Facebook că anul acesta a decis să cumpere un brad artificial şi a postat mai multe fotografii în care apare alături de brazi de Crăciun împodobiţi.

Primarul din Arad cumpără brad de Crăciun, deşi afară sunt 37 de grade

Citeşte şi Primul tunel săpat în munte la Arad pentru trenuri de mare viteză. E realizat printr-o tehnică folosită în premieră în România

„Nu, n-a venit Crăciunul, dar ne pregătim! Nu mai tăiem pădurea și… evităm eternele discuții! Am decis achiziționarea unui brad artificial. Unul frumos, de durată, din elemente demontabile, îmbodobit din belșug cu mii de luminițe cu leduri și alte ornamente, cu o înălțime de 20 de metri și o bază de 7 m, căruia îi este acordată o garanție de 10 ani!

Acum doar probăm modelul la scară redusă…

Așteptăm opinii!

Pentru frumusețea viitoarelor Sărbători,”, este mesajul edilului.

Reamintim că meteorologii au emis cod galben de caniculă în Arad, până vineri. Temperaturile ajung până la 37 de grade Celsius.

Anunţul primarului a stârnit discuţii în mediul online. În timp ce unii laudă decizia edilului, alţii spun că banii trebuiau cheltuiţi pentru rezolvarea adevăratelor probleme din oraş.

„Oare cand o sa gasiti bani pentru adevaratele probleme din oras? M am saturat sa vad suferinta pe strada   Oare nu exista nici o solutie pentru a schimba tramvailele, sa oferiti locuri gratis in adapost ptr oameni nevoiasi , cainii de pe strada adunati in adapost si bine ingrijiti?”, „Tzantzarii…pleaca singuri? Sau asteptam pana la iarna?”, Tara arde si baba se piaptana!
Asta e ca sa luam literalmente ca vara ne facem sanie si iarna car? As lasa niste poze cu mizeria din statia de tramvai Gara Aradu Nou”, sunt doar câteva dintre comentariile revoltaţi de decizia luată de primar.

Reamintim că în urma cu doua saptamani, primarul orasului Arad, Calin Bibart, a anuntat ca din organigrama institutiei vor fi taiate 360 din cele 1.150 de posturi, iar neplata acestor salarii va genera o economie anuala de 10 milioane de lei.

„In acest an, Consiliul Local Municipal a trebuit sa aprobe un imprumut de 100 de milioane de lei, adica 20 de milioane de euro, pentru a putea cofinanta investitii europene majore in Arad si doar din aceasta restructurare, care inseamna reduceri atat de posturi de conducere, cat si posturi de functionari de executie, o sa avem o economie de circa doua milioane de euro pe an, bani din care putem amenaja de exemplu parcul din (cartierul – n.r.) Vlaicu, despre care am vorbit, sau in cativa ani sa achitam imprumutul pe care l-am luat. Ne dorim sa fie o Primarie mai eficienta, cu un personal cat mai calificat si cat mai deschis cetateanului care plateste”, a sustinut Calin Bibart, potrivit ziare.com.

Citeşte şi Accident cumplit în Arad. Două persoane au murit pe loc, iar alte două au fost rănite grav