Primarul din Brăila anunţă că purtarea măştii în aer liber nu mai este obligatorie: „Decât o viaţă slugă, mai bine 4 ani vultur”

După ce, cu o zi în urmă, primarul brăilean Marian Dragomir şi-a exprimat public nemulţumirea în legătură cu decizia autorităţilor de a impune obligativitatea măştii în toate spaţiile publice din oraş, acesta revine cu o nouă postare în care îşi anunţă victoria. „Victorie! Fără mască în Brăila, o poartă doar cine vrea”, anunţă Dragomir pe Facebook.

RomaniaTV.net
15 oct. 2020, 10:37
Primarul din Brăila anunţă că purtarea măştii în aer liber nu mai este obligatorie: „Decât o viaţă slugă, mai bine 4 ani vultur”

În postarea publicată joi, edilul brăilean spune că va respecta legea „chiar și atunci când nu îmi convine”, dar că va folosi „toate mijlocele legale pentru a apăra drepturile și libertățile brăilenilor și voi iniția procedura de modificare a hotărârilor și legilor abuzive”.

Marian Dragomir citează hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgentă în care se arată că, în Brăila, deoarece sunt sub 3 cazuri la 1.000 de locuitori, masca trebuie purtată doar în spaţii aglomerate, precum: pieţe, târguri, zone de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), faleza, zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale, proximitatea instituţiilor de învăţământ până la o distanţă de 50 m de intrarea în perimetrul şcolii.

Primarul brăilean a răbufnit după ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a impus obligativitatea purtării măştilor în toate spaţiile publice din Brăila, criticând dur decizia acestuia.

Citeste si Primarul din Brăila, ironie la adresa autorităţilor: O să ne interziceţi să deschidem şi geamul?

VICTORIE !!! FĂRĂ MASCĂ ÎN BRĂILA !!! O poartă doar cine vrea !!!
1. O să respect întotdeauna legea, chiar și atunci când nu imi convine.
DAR, o sa folosesc toate mijlocele legale pentru a apara drepturile și libertățile brăilenilor și voi iniția procedura de modificare a hotărârilor și legilor abuzive.
2. Conform Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgentă
49/13.10.2020 aprobată prin Hotărârea Guvernului 856/14.10.2020 în Brăila, deoarece sunt sub 3 cazuri la 1.000 de locuitori, masca trebuie purtată doar în:
– pieţe
– târguri
– zone de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea)
– faleza
– zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje
– exteriorul obiectivelor turistice
– zonele pietonale comerciale
– proximitatea instituţiilor de învăţământ până la o distanţă de 50 m de intrarea în perimetrul şcolii
3. Când vă plimbați în Parcul Monument, Gradina Mare sau oriunde în Brăila, cu excepția locațiilor enumerate anterior, masca nu este obligatorie, dar cei care doresc o pot purta. Acum, fiecare are dreptul de a decide !!!
4. Persoane mai temătoare spun … dar dacă nu purtăm masca o să crească cazurile. Eu ii intreb, cu tot respectul – garantează cineva că dacă purtăm masca nu ne infectam? Există un studiu oficial? Personalul D.S.P. Brăila a purtat mască, a respectat regulile … și totuși s-a infectat !!!
5. Unii mi-au spus – Au trecut alegerile, ești 4 ani primar …. stai linistit … nu te pune contra curentului ….
Am spus odată – DECÂT O VIAȚĂ SLUGĂ, MAI BINE 4 ANI VULTUR !!! Nu sunt „vultur”, este doar un proverb românesc adaptat.
O să ramân mereu același om sincer și nu ma voi vinde pentru un post sau interes personal.
Cu prietenie,
Primar
Dragomir Viorel Marian”

Întrebat la ce s-a referit când a spus „decât o viață slugă, mai bine 4 ani vultur”, primarul a răspuns că la prefecți și că cei care poartă mască nu sunt slugi: „Era vorba de obediență față de stăpânii de la București, care îi schimbă”.
 

VICTORIE !!! FĂRĂ MASCĂ ÎN BRĂILA !!! O poartă doar cine vrea !!! 1. O să respect întotdeauna legea, chiar și atunci…

Publicată de Dragomir Viorel Marian pe Miercuri, 14 octombrie 2020