Primarul din Brăila și-a mărit singur salariul cu peste 5.000 de lei. „S-a mărit salariul, coeficientul 4 înmulțit cu 3.000 de lei, salariul minim pe economie!”

Tudorel Gîscă este primarul din Brăila care a încasat peste 5.000 de lei în plus, deoarece și-a mărit singur salariul. Edilul nu era îndreptățit să încaseze mai mult de 9.200 de lei, însă acesta și-a alocat o mărire semnificativă, astfel încât la finalul unei luni acesta a încasat aproape 15.000 de lei.

09 oct. 2023, 22:56
Primarul din Brăila și-a mărit singur salariul cu peste 5.000 de lei. „S-a mărit salariul, coeficientul 4 înmulțit cu 3.000 de lei, salariul minim pe economie!”
Primarul din Brăila și-a mărit singur salariul cu peste 5.000 de lei. "S-a mărit salariul, coeficientul 4 înmulțit cu 3.000 de lei, salariul minim pe economie!"

Primarul din Brăila și-a mărit singur salariul cu peste 5.000 de lei.  Tudorel Gîscă încheie anul viitor cel de al doilea mandat ca primar în Racoviţa, o comună cu 894 de locuitori din județul Brăila. Din luna aprilie a acestui an, edilul câştigă 15.000 de lei brut lunar, din care 3.000 de lei reprezintă bonificaţie pentru proiecte europene care să vizeze dezvoltarea comunei. Potrivit legii nu ar fi trebuit să încaseze mai mult de 9.200 de lei lunar. Prefectura Brăila a cerut în instanță anularea actului nejustificat prin care primarul și-a mărit salariul.

Citește și: Primarul din Mioveni, turnat de cel de care îl lega o prietenie de 30 de ani. Șeful Poliției Locale Pitești dorea un post de chirurg pentru fiica sa. UPDATE: Primarul a fost arestat preventiv

„S-a mărit salariul, coeficientul 4 înmulțit cu 3.000 de lei, salariul minim pe economie, iar rezultatul undeva pe la 12.000 de lei”, declară Tudorel Gîscă. Conform Digi 24, s-a aflat că majorarea de salariu a fost semnată în unanimitate de consilierii locali, dar și de secretarul general al comunei Racovița.

În timpul celor două mandate, primarul a reușit să aducă apă potabilă în comună. În demersul lor, reporterii au încercat să vadă dacă localnicii sunt mulțumiți de primarul Gîscă. Răspunsurile acestora au fost în favoarea edilului: „Suntem foarte mulțumiți, alții nu avem care să-i ia locul aici. Nu mai este altul mai bun”, „Foarte bine. Foarte mulțumit. Om cumsecade, popular, respectuos”. Au fost surprinse și câteva păreri contra: „Gaz, nu, de unde?! Nici în comună, dar în curte?!”, „De la fiecare ia câte un pic, câte un pic, se adună”.

Citește și: Oda Golden Gate-ului românesc. Formația Azur a lansat imnul Podului de la Brăila: „La podul lui Tudose să venim, haideți să facem poze să zâmbim!”

„Instituția prefectului a făcut sesizare la Camera de Conturi în septembrie pentru a verifica aceste aspecte. Înainte de a face sesizare la Curtea de Conturi am făcut numeroase adrese către Primaria Racovița pentru a revoca hotărârea prin care și-a mărit salariul și în iunie 2023 s-a făcut acțiune în contencios administrativ”, a declarat Cristina Spică, consilier al Prefecturii Brăilă. În cazul în care va fi găsit vinovat, primarul va trebui să restituie toți banii pe care i-a încasat ilegal.