Primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost reţinut pentru luare de mită

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost reţinut pentru 24 de ore. El este acuzat de luare de mită. Apostu va fi dus joi la Curtea de Apel cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. 100.000 de euro este şpaga vehiculată în dosarul în care este implicat împreună cu soţia.

RomaniaTV.net
09 nov. 2011, 20:25
Primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost reţinut pentru luare de mită

Cei 100.000 de euro primiţi ca mită de primarul Sorin Apostu ar fi venit prin intermediul cabinetului de avocatură condus de soţia sa, Monica Apostu, informează RTV. Banii proveneau de la firme care încheiau contracte cu primăria din Cluj-Napoca.

Sorin şi Monica Apostu au fost audiaţi miercuri la sediul DNA Cluj, după ce procurorii anticorupţie au făcut mai multe verificări atât la sediul Primăriei Cluj-Napoca, dar şi la locuinţa soţilor Apostu şi la cabinetul de avocatură al soţiei edilului. Potrivit declaraţiei de avere a primarului, el deţine împreună cu soţia sa un teren de şase hectare în Mureş, un apartament, trei case şi un autoturism de lux.

 

Soţii Apostu sunt reprezentaţi de avocatul Gheorghiţă Mateuţ, cel care îl reprezintă şi pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj Radu Bica. Săptămâna trecută, vicepreşedintele Consiliului Judeţean a fost arestat preventiv pentru luare de mită, într-un dosar legat tot de licitaţiile organizate de municipalitate. Radu Bica este acuzat de procurorii DNA că a primit 25.000 de euro pentru a uşura câştigarea unei licitaţii.

Sorin Apostu este cunoscut ca un apropiat al preşedintelui PDL, Emil Boc. Presa îl numea chiar „umbra lui Boc”. Primarul Sorin Apostu este preşedinte al organizaţiei Cluj-Napoca a PDL şi vicepreşedinte al filialei judeţene a partidului, el intrând în politică în 1999 şi ajungând primar în 2009, după ce Emil Boc a demisionat din această funcţie, fiind desemnat premier.

Sorin Apostu nu este singurul primar acuzat pentru luare de mită. Vezi care primari PDL au mai fost acuzaţi de corupţie