Primarul din Piteşti, Tudor Pendiuc este curtat de UNPR

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a declarat, vineri, că "sunt mai mulţi primari" care vor să se alăture UNPR, el susţinând că primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, "s-ar putea să vină" la acest partid, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
03 feb. 2012, 15:33
Primarul din Piteşti, Tudor Pendiuc este curtat de UNPR

Primarul Craiovei a afirmat, într-o conferinţă de presă, că intenţionează să ajute noul partid să aibă cel puţin şase parlamentari în Dolj după următoarele alegeri parlamentare. El a mai spus că, în următoarea perioadă, mai mulţi primari vor veni la UNPR, printre aceştia primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc.

„În Oltenia, UNPR are acum 1,1% după sondajul meu, dar încă nu s-a transferat capitalul de imagine al primarilor către partid şi sunt primari în Bucureşti precum Onţanu, Piedone, Pandele şi am înţeles că mai vine unul. Mai este Mircia Muntean de la Deva, s-ar putea să vină Pendiuc de la Piteşti. Deci o să vedeţi o creştere spectaculoasă, pentru că sunt mai mulţi primari care vor să vină spre UNPR. Ţinta UNPR este să fie partid parlamentar cu 10-12 %, iar asta înseamnă 56 de parlamentari. Eu voi încerca să fac cât pot eu … să aduc cel puţin şase parlamentari în Craiova şi în Dolj”, a declarat Antonie Solomon.

Primarul Craiovei a adăugat că, în 2006, când a venit în PDL, a reuşit să crească numărul consilierilor PDL în CL Craiova de la 4 la 15.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, şi şase consilieri locali au fost excluşi din PDL la propunerea viceprimarului Marinică Dincă, lider al PDL Craiova, Solomon declarând, vineri, că la baza acestei decizii stă „un grup de interese”.

Propunerea de excludere a celor şapte a fost votată, joi seară, de către Biroul Permanent Local al PDL Craiova şi a fost făcută de către Mărinică Dincă, preşedintele PDL Craiova şi viceprimar al municipiului. Acesta a fost nemulţumit de faptul că cei şase consilieri locali, printre care şi viceprimarul Teodor Sas, au votat, joi, în şedinţa extraordinară a Consiliului Local Craiova organizată pentru aprobarea bugetului pe acest an, toate proiectele lui Antonie Solomon, care a anunţat în urmă cu o jumătate de an că la alegerile locale din 2012 va candida pentru încă un mandat de primar din partea UNPR.

Ceilalţi consilieri locali excluşi sunt: Dorel Marinescu, Gheorghe Albăstroiu, Iulian Ştefănescu, Radu Marin şi Constantin Ursu. Aceştia au votat pentru proiectele de finanţare a regiilor din Craiova propuse de Solomon şi împotriva amendamentelor propuse de Dincă, cum ar fi cel pentru suplimentarea bugetului Regiei de Transport Craiova cu încă şase milioane de lei.

UNPR a anunţat, vineri, că Antonie Solomon a fost numit vicepreşedinte al partidului.