Primarul din Sao Paulo, care suferă de cancer, a fost testat pozitiv cu COVID-19

Primarul din Sao Paulo, Bruno Covas, care de la sfârşitul anului 2019 suferă de cancer, a anunţat sâmbătă că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, deşi a informat că deocamdată este asimptomatic. 

RomaniaTV.net
14 iun. 2020, 06:17
Primarul din Sao Paulo, care suferă de cancer, a fost testat pozitiv cu COVID-19

„După patru teste negative iniţiale, din păcate azi am fost diagnosticat pozitiv cu COVID-19”, a declarat Covas, în vârstă de 40 de ani, într-o înregistrare video postată pe reţelele de socializare.

Primăria din Sao Paulo a informat că Bruno Covas se simte „bine” şi „nu prezintă simptome”, fiind sfătuit de medici „să continue să lucreze de acasă” şi „să fie ţinut sub observaţie în umătoarele zile”. 

Citeşte şi: China: 57 de noi cazuri de infectare cu Covid-19, cel mai mare număr după 13 aprilie

El a aflat că a fost diagnosticat cu COVID-19 după ce a făcut câteva analize de rutină, având în vedere că face parte din grupul de risc al pacienţilor supuşi imunoterapiei împotriva cancerului, după mai mult cicluri de chimioterapie.

Covas luptă împotriva unui cancer din octombrie anul trecut, când i-a fost detectată o tumoare la esofag şi stomac care a intrat în metastază şi i-a afectat, de asemenea, ficatul şi glandele limfatice.

Citeşte şi: Mii de maşini au fost parcate pe un aerodrom din Marea Britanie din cauza pandemiei de coronavirus FOTO

El a ajuns la primăria din Sao Paolo în aprilie 2018, după ce l-a înlocuit pe Joao Doria, care a stat în funcţie doar un an şi jumătate înainte de a câştiga alegerile ca guvernator pentru Sao Paulo, cel mai mare oraş din America de Sud şi cel mai afectat de pandemie în Brazilia, cu 5.599 de morţi şi 88.025 de cazuri confirmate.

Brazilia este a doua ţară din lume ca număr de contagieri şi decese de COVID-19, totalizând până sâmbătă 42.720 de morţi, dintre care 892 raportaţi în ultimele 24 de ore, şi 850.514 de contagieri, potrivit ultimului bilanţ al Ministerului Sănătăţii.