Primarul din Târgu Mureş ameninţă romii cu evacuarea: „Să-şi restrângă şatrele şi să se ducă”

Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, i-a ameninţat pe locuitorii de etnie romă cu evacuarea, enervat fiind de faptul că strada pe care locuiesc aceştia arată ca o ghenă de gunoi.

10 apr. 2013, 15:32
Primarul din Târgu Mureş ameninţă romii cu evacuarea: „Să-şi restrângă şatrele şi să se ducă”

Edilul din Târgu Mureş a ameninţat în cadrul unei conferinţe de presă, că va recurge la măsuri extreme precum evacuarea din case şi scoaterea în afara oraşului a celor care nu au buletin de Târgu Mureş.

Îi anunţ acum foarte clar: să-şi restrângă şatrele şi să se ducă cât văd cu ochii, pentru că groapa de gunoi se va închide, unii care s-au achiuat şi care nu sunt din Tîrgu-Mureş şi care trăiesc de pe groapa de gunoi să uite aceste lucruri. Toate ghenele de gunoi vor avea sistem antifurt, pentru că nu mai au ce să caute la umblat şi voi umbla după ei în tot oraşul, unde va fi unul cu căruţa la furat sau ceva voi pune poliţiştii să umble după ei, dacă asta au vrut asta vor avea…M-am zbătut pentru locuri de muncă pentru ei, m-am zbătut pentru a avea cât de cât un trai civilizat, le-am dus apă, le-am făcut spălătorie. Şi am pretenţia de la ţiganul ăla să meargă la ăla de lângă el şi să spună, nu mai arunca pentru că ne periclitezi nouă situaţia acceptată în Tîrgu-Mureş”, a spus Florea.

Primarul s-a arătat supărat şi pe fundaţiile care se ocupă de problemele rromilor. Acesta a acuzat unele ONG-uri că proiectele pe care le implementează nu revolvă problemele reale ale rromilor şi nu schimbă cu nimic situaţia de facto, deşi acesta este rolul primordial al acestora.

În Valea Rece locuiesc, oficial, 1.500 de familii de romi, fiecare cu câte patru sau şase copii. Totuşi, localnicii spun că de fapt numărul locuitorilor din zonă e mai mare, poate chiar dublu comparativ cu datele oficiale, scrie adevarul.ro