Primarul din Târgu Mureş vrea piste suspendate pentru biciclete cu fonduri europene

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că ar vrea să acceseze fonduri europene pentru construirea unei piste suspendate pentru biciclete, întrucât la ora actuală bicicliştii sunt expuşi unor pericole mortale, din cauza aglomeraţiei din zona centrală a municipiului.

RomaniaTV.net
04 iun. 2014, 14:29
Primarul din Târgu Mureş vrea piste suspendate pentru biciclete cu fonduri europene

„Ce se întâmplă astăzi este iresponsabil, e iresponsabil Consiliul Local, care a scos o hotărâre (în 2012, n.r.) că poţi să te dai cu bicicleta prin centru. E cea mai mare porcărie pe care a făcut-o. Nu ai voie, cât de iubitor al bicicletei să fii, să fii iresponsabil, să-l laşi să meargă cu bicicleta, să se expună, să-şi rişte viaţa. Asta înseamnă să fii iresponsabil. Soluţia a existat, soluţia este, dar domnii consilieri nu vor să-şi asume crearea pistei de biciclete (…) Pentru un proiect european este varianta creării unui coridor de-a lungul pârâului Pocloş (pârâul care traversează oraşul, n.r.), o pistă suspendată, într-o variantă dus-întors, pe acelaşi loc, ca să nu fac dublu, să fac cel puţin 4 metri, o arcadă prinsă de perete şi securizată pe ambele părţi, cu subtraversări, pentru a nu se da jos de pe bicicletă pentru a traversa strada. Aş putea creiona un astfel de traseu pe fonduri europene”, a spus Dorin Florea.

Edilul a arătat că există două studii performante privind pistele de biciclete care ar putea fi construite în oraş, pe care însă Consiliul Local nu doreşte să le ia în calcul.

Florea a mai precizat că aşteaptă cu interes strategia Ministrului Transporturilor privind calea ferată Reghin-Târgu Mureş, pentru că, dacă aceasta va fi restructurată, s-ar putea crea în loc benzi de circulaţie şi piste speciale pentru biciclete, pentru că „se teme ca Târgu Mureş să nu ajungă ca India în privinţa circulaţiei”.

„Aştept cu interes strategia Ministrului Transporturilor, care a spus că va lua în discuţie, de urgenţă, problema căii ferate. Dacă se restructurează calea ferată de la Reghin la Târgu Mureş, am ce să fac şi pe respectiva cale ferată – 4 benzi de circulaţie dar şi posibilitatea unor piste de biciclete. Mă doare capul să nu ajungem ca în India, că domnii consilierii transformă oraşul într-o zonă a Indiei, unde circulă vaca, metroul, autobuzul, maşina, bicicleta, ricşa şi scuterul”, a susţinut primarul, potrivit Agerpres.