Gabriela Firea rupe tăcerea. Ce spune fostul primar al Capitalei despre „şpaga pentru autobuze” şi manevrarea bugetului Capitalei: Minciuni pentru a-l propulsa pe Nicuşor Dan!

Gabriela Firea, fostul primar general al Capitalei, a fost invitată la interviurile lui Denise Rifai. Actual senator în Parlamentul României din partea PSD a răspuns la cele mai așteptate întrebări, în cadrul emisiunii „40 de întrebări”.

22 iun. 2021, 23:44
Gabriela Firea rupe tăcerea. Ce spune fostul primar al Capitalei despre „şpaga pentru autobuze” şi manevrarea bugetului Capitalei: Minciuni pentru a-l propulsa pe Nicuşor Dan!

Gabriela Firea rupe tăcerea. Fostul primar general al Capitalei a fost invitată la interviurile lui Denise Rifai. Actual senator în Parlamentul României din partea PSD a răspuns la cele mai așteptate întrebări, în cadrul emisiunii „40 de întrebări”.

Gabriela Firea rupe tăcerea. Ce spune fostul primar al Capitalei despre „şpaga pentru autobuze” şi manevrarea bugetului Capitale

„V-a ameninţat Liviu Dragnea cu moartea?” este una dintre întrebările adresate de Rifai.

Alte întrebări vor fi: „De ce nu aţi rezolvat problema traficului din Bucureşti?”, „Va temeţi că veţi fi mazilită politic de Marcel Ciolacu?”, „Aţi dat bisericii milioane de euro pentru voturi ?”, „Este soţul şeful dvs. politic?”, „ V-au pus viaţa în pericol problemele de sănătate?”, „ De ce vă era atât de frică de tată?”, „Când aţi plâns ultima dată?”, după cum anunţă postul TV.

S-a dat șpagă pentru autobuze?

„Au fost calomnii legate de campania electorală. Categoric nu am luat şpagă. Am dat în judecată anumiţi jurnalişti, deşi nu mi-a făcut plăcere. Mi-au spus că am interese financiare, că am luat şpagă. Credeţi că aceste lucruri nu au fost anchetate de instituţiile statului, consilierii PNL şi USR mereu ne făceau plângeri. Au fost minciuni, lucruri care au vrut să mă denigreze. Cei de la USR şi PNL au făcut o campanie electorală mincinoasă pentru a-l propulsa pe Nicuşor Dan pe omul bun pe un cal alb.”

Ați înființat companiile municipale pentru a manevra bugetul Capitalei?

„Această intrebare lansează zeci de subiecte. Bugetul Capitalei nu a fost niciodată un miliard şi ceva de euro. Această cifră a fost lansată în presă total greşit. Companiile municipale nu au fost declarate ilegale, nelegale, în afara legii, ele există în toate oraşele mari din România. Atenţie! De ce oare doar în Bucureşti s-a solicitat să ne votăm cu două treimi, invocând faptul că şi bugetul e declarat patrimoniu. Nu putem face astfel de confuzii juridice. Doar aici a trebuit votat cu două treimi. Companiile au fost perfect legale şi pentru a înlătura de la bugetul Capitalei căpuşele de dreapta. Companiile sunt înghţate acum. E mizerie, sobolanii sunt pe străzi, ţânţarii la fel. Companiile sunt perfect legale şi Dan le îngroapă”.

„Mi-am dorit să fac parte din lumea presei. Urmăream până noaptea şedinţele. Nu ştiam să definesc această stare. PRofesorii de la liceul de aviaşie mi-au spus să lucrez în zona filologiei. Am puterea de a asimila informaţia şi să o redau succint. Eram la Ziarul Azi, cu Tăriceanu am avut o experienţă foarte plăcută. Fiind singură în Bucureşti m-am dus să văd ce e o campanie electorală pe acel timp. Calitatea mea este implicare maximă în tot ce fac, care poate face rău şi pentru sănătatea mea.”

Citeşte şi: Gabriela Firea, în lacrimi! Vorbește despre amenințările cu moartea din partea lui Liviu Dragnea și despre „stăpânul inimii mele”