Primarul Iaşiului promite fonduri pentru reparaţii la Institutul de Boli Cardiovasculare, afectat de incendiu

Primarul Iaşiului Mihai Chirica a anunţat că municipalitatea va aloca bani din fondul de rezervă pentru lucrările de reparaţii necesare la Institutul de Boli Cardiovasculare, în urma incendiului violent din noaptea de marţi spre miercuri.

12 apr. 2018, 10:21
Primarul Iaşiului promite fonduri pentru reparaţii la Institutul de Boli Cardiovasculare, afectat de incendiu

Un incendiu a izbucnit în noaptea de marţi spre miercuri la Spitalul de Boli Cardiovasculare din Iaşi. Un angajat al unităţii spitaliceşti a fost transportat la spital după ce s-a intoxicat cu fum. Iniţial au fost evacuaţi 18 pacienţi situaţi la etajele superioare ale clădirii, ulterior fiind evacuaţi şi pacienţii de la etajele inferioare. Incendiul a fost stins după şase ore de intervenţie.

Mihai Chirica a precizat că va convoca o şedinţă extraordinară de consiliu local,imediat după ce conducerea IBC Iaşi va prezenta un raport privind valoarea pagubelor.

„Este o situaţie critică, întrucât cea mai importantă unitate medicală cu profil cardiovascular din regiunea Moldovei nu mai poate oferi servicii medicale în urma incendiului. Dată fiind importanţa vitală şi urgenţa reluării activităţii Institutului, imediat ce conducerea Institutului ne va pune la dispoziţie un raport privind daunele provocate şi estimarea fondurilor necesare pentru reparaţii, voi convoca plenul Consiliului Local într-o şedinţă extraordinară şi le voi propune consilierilor alocarea unei sume din Fondul de rezervă pentru ca lucrurile să reintre în normal cât mai repede”, a declarat joi primarul Iaşiului Mihai Chirica.

Totodată, edilul ieşean a spus că le va propune consilierilor locali să semneze o adresă către Guvernul României, pentru sprijin financiar şi logistic în vederearedeschiderii Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi.

„Sperăm ca şi Guvernul să decidă în cel mai scurt timp acordarea fondurilor necesare pentru reluarea activităţii Institutului”, a mai spus primarul Mihai Chirica.