Primarul Iaşului, Gheorghe Nichita, audiat la DNA în dosarul de spionaj al fostei sale iubite

Primarul Iaşului, Gheorghe Nichita, a fost audiat luni la DNA, timp de 10 ore, în dosarul în care este acuzat de instigare la folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii, în sensul că a apelat la angajaţii Poliţiei Locale pentru a-şi urmări fosta iubită. 

18 mai 2015, 06:26
Primarul Iaşului, Gheorghe Nichita, audiat la DNA în dosarul de spionaj al fostei sale iubite

Gheorghe Nichita a declarat la ieşirea de la DNA că va reveni marţi pentru a analiza conţinutul informaţiilor din sistemele electronice.

„Astăzi nu s-a făcut decât să se copieze conţinutul mediilor optice din sistemele electronice ridicate la percheziţii”, a spus primarul.

Edilul nu a vrut să facă alte declaraţii deoarece există o anchetă în curs de desfăşurare, el fiind cercetat în stare de arest la domiciliu.

Luni dimineata, procurorii DNA au programat efectuarea unei perchezitii informatice asupra sistemelor informatice ridicate din casa primarului Gheorghe Nichita cu ocazia perchezitiilor care au avut loc pe data de 30 aprilie 2015.

Citeşte şi: Primarul Nichita, scrisoare pentru ieşeni: N-am fost niciodată un laş. Când se va putea, vă voi vorbi deschis

Perchezitia informatica poate scoate la iveala probe clare cu privire la implicarea primarului Gheorghe Nichita in supravegherea amantei sale, scrie bzi.ro

Procurorii cauta fotografii, filmulete sau orice alte date prin care sa probeze ca Nichita i-a determinat pe angajatii Politiei Locale sa o urmareasca pe Adina Samson. Urmeaza a fi desigilate urmatoarele bunuri: un laptop, cateva stick-uri de memorie si doua telefoane mobile.

Avand in vedere aceasta procedura, Gheorghe Nichita a anuntat ca vrea sa participe la perchezitia informatica. Astfel, edilul a parasit vila sa din Copou pentru a ajunge la Bucuresti, la sediul DNA.

Este pentru prima data cand iese din casa din momentul in care instanta de judecata i-a stabilit masura arestului la domiciliu. Pe telefoanele mobile procurorii se asteapta sa gaseasca mesajele de tip SMS care au fost deja interceptate cu ajutorul lucratorilor de la SRI.

De asemenea, ar exista mai multe fotografii si filmulete facute de cei care au urmarit-o pe Adina Samson si care au fost predate primarului. Exista riscuri majore ca la aceste perchezitii sa fie descoperite si indicii cu privire la savarsirea unor infractiuni de care procurorii nu au stiut nimic pana in prezent.

Pe acele unitati de memorie s-ar afla si lucruri cu totul personale. Pana in prezent au fost perchezitionate informatic alte sisteme ridicate la perchezitii de la ceilalti acuzati si martori din dosar. Pe baza acestor noi probe adunate se va putea cere prelungirea arestului la domiciliu pentru primarul Gheorghe Nichita.

Dragoste, gelozie, obsesie, coruptie!

Incepand de astazi, Gheorghe Nichita a anuntat deja ca va fi in concediu de odihna, iar locul sau va fi luat de actualul viceprimar Mihai Chirica. Pe de alta parte, dupa aceste perchezitii, primarul va cere ridicarea masurii arestului la domiciliu.

Relatia de dragoste dintre primarul Gheorghe Nichita si Adina Samson, cea pe care el a pus-o sefa la Serviciul de Management al Calitatii, a fost una destul de tumultuoasa. Tanara de 30 de ani l-a determinat pe acesta sa divorteze de Florentina Nichita.

Dupa ce a bagat divort, Nichita s-a mutat de la vila lui din Copou si si-a lasat nevasta acolo. Numai ca pasiunea pentru Adina s-a transformat intr-o adevarata obsesie. Se intalneau prin locuri ascunse si nu s-au afisat niciodata la evenimente oficiale. Intre cei doi au avut loc mai multe certuri generate de acuzatiile de gelozie pe care si le adresau reciproc.

Suparat ca nu are probe clare prin care sa demonstreze ca este inselat, Nichita le-a ordonat subalternilor sai sa o urmareasca pe Adina. Bineinteles au inceput sa apara si rezultatele: politistii de la Locala au descoperit ca aceasta s-a intalnit cu mai multi barbati, fara a proba ca a intretinut relatii intime cu acestia. In acest context, primarul a devenit de-a dreptul bolnav. Pe de alta parte, amanta, speriata de modul in care este urmarita si hartuita, a depus o plangere la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi pentru comiterea infractiunii de amenintare si hartuire. Ulterior, si-a retras aceasta plangere. Pe de alta parte, procurorii de la DNA il aveau in vizor cu altceva si l-au prins cu aceasta poveste.

Citeşte şi: Primarul Nichita va continua să îşi exercite funcţia

„În perioada ianuarie – aprilie 2015, inculpatul Nichita Gheorghe, abuzând de functia detinuta, respectiv primar al Municipiului Iasi, în mod repetat i-a determinat pe inculpatii Hliboceanu Liviu Mihai si Avîrvarei Stefan, functionari publici în cadrul Politiei Locale Iasi, dar si pe alte persoane din cadrul institutiei pe care o conducea, sa efectueze, personal sau prin intermediari, verificari în baze de date care contin informatii ce nu sunt destinate publicitatii, iar ulterior sa foloseasca informatiile astfel obtinute si sa permita accesul unor persoane neautorizate la aceste informatii, pentru a obtine personal foloase nepatrimoniale necuvenite”, au declarat procurorii de la DNA.