Primarul Kievului, Vitali Klitschko, e pregătit să meargă la război cu fratele său. „Nu am altă opţiune, voi lupta!”

Fostul campion mondial la box Vitali Klitschko, în prezent primar al Kievului, spune că se va alătura fratelui său Vladimir într-un „război sângeros” împotriva invadatorilor ruși.

25 feb. 2022, 10:45
Primarul Kievului, Vitali Klitschko, e pregătit să meargă la război cu fratele său. „Nu am altă opţiune, voi lupta!”

Vitali Klitschko, care este primarul capitalei Ucrainei, Kiev, din 2014, a spus că este pregătit să lupte. „Nu am altă opțiune, trebuie să fac asta. Voi lupta!”, a declarat acesta, care şi-a câştigat renumele de Dr. Ironfist în timpul carierei sale din ringul de box.

Vitali Klitschko a spus că Kievul este amenințat și că principala prioritate este să lucreze cu forțele de poliție și militare pentru a sprijini infrastructura critică, inclusiv livrarea de energie electrică, gaze și apă pentru cetățenii săi.

Împreună cu fratele său, Vladimir Klitschko, de asemenea fost campion mondial la box, Vitali a lansat un apel către comunitatea internaţională, cerându-i să susţină Ucraina care în aceste zile este atacată de Rusia şi să nu permită ca această agresiune să continue.

Citeşte şi Emmanuel Macron pune România în linia a doua a războiului cu Rusia. Preşedintele Franţei va accelera procesul de trimitere de militari în ţara noastră

Cei doi au vorbit în ucraineană, rusă şi engleză, mesajul fiind postat pe Instagram: “Facem un apel către toţi partenerii internaţionali să observe această tragedie care are loc în această perioadă în Ucraina şi acest război fără sens care nu va avea niciun câştigător, ci doar oameni care pierd. Vreau doar să vă spun că trebuie să fim uniţi îm faţa acestei agresiuni, în faţa agresiunii Rusiei. Nu lăsaţi să se întâmple asta în continuare în Ucraina, în Europa şi până la urmă în lume. Uniţi suntem puternici. Susţineţi Ucraina!”.

Citeşte şi Preşedintele Ucrainei cere ajutor disperat României prin Formatul Bucureşti 9. „Trebuie să aşezăm Rusia la masa negocierilor”