Primarul Mihai Chirica riscă 7 ani de închisoare. Tribunalul Iaşi a decis începerea judecării pe fond a dosarului SKODA

Judecătorii Completului de Cameră Preliminară ai Tribunalului Iași au decis începerea judecății pe fond în dosarul Skoda, decizia fiind definitivă, la un an de la trimiterea în judecată a primarului Mihai Chirica.

27 ian. 2022, 22:54
Primarul Mihai Chirica riscă 7 ani de închisoare. Tribunalul Iaşi a decis începerea judecării pe fond a dosarului SKODA

Mihai Chirica, primarul Iaşiului, Dumitru Tomorug, Eugen Chisca si Gheorghe Nichita sunt acuzati de abuz in serviciu, prejudiciul fiind de 500.000 lei.

Instanța a apreciat că rechizitoriul este legal, probele au fost administrate corect, urmând a pronunța o sentință de condamnare sau achitare la finalul cercetării judecătorești, informează 7iași.ro.

Minuta instanței:

”În baza art. 347 Cod procedură penală raportat la art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b) Cod procedură penală, respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de: inculpat CHIRICA MIHAI, inculpat CHIŞCĂ COSTICĂ-EUGEN, inculpat FLORESCU DOINA, inculpat NICHITA GHEORGHE, inculpat TOMORUG PETRU-DUMITRU, persoana vătămată Unitatea Administrativ Teritorială- Mun. Iaşi împotriva încheierii nr. 448/a1 din data de 11.06.2021 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la Judecătoria Iaşi în dosarul nr. 1803/245/2021/a1, încheiere pe care o menţine. În baza art.275 alin.2 Cod procedură penală, obligă pe fiecare contestator să plătească statului suma de 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Ia act că inculpaţii au fost asistaţi de avocaţi aleşi. Definitivă. Soluţionată în camera de consiliu şi pronunţată azi, 27.01.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei.”

Primarul Mihai Chirica susţine că nu este vizat într-un nou dosar DNA

Miercuri dimineaţă, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi efectuează cinci percheziţii, două dintre ele la Primăria Iaşi şi Poliţia Locală, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate corupţiei comise în cursul anului 2018.

„Ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în cinci locaţii, dintre care două sunt birouri ale unor instituţii publice din municipiul Iaşi”, se menţionează într-un comunicat de presă al DNA.

Ulterior, primarul Mihai Chirica a precizat că procurori din cadrul DNA Iaşi au venit la sediul Primăriei pentru a ridica unele documente emise începând cu anul 2012 de la diferite servicii ale municipalităţii. El a precizat că se află la Bucureşti cu viceprimarul Daniel Juravle, unde au programate mai multe întâlniri la Guvern pentru proiectele oraşului.

Reprezentanţii municipalităţii Iaşi au anunţat că au fost finalizate verificările efectuate în cursul acestei zile de procurorii DNA, menţionând şi faptul că primarul Mihai Chicia nu are nicio calitate în acest dosar „în acest moment”.

Într-un comunicat transmis de Biroul de Presă al Primăriei Iaşi se afirmă că instituţiile statului au fost sesizate încă de la începutul acestui an la iniţiativa primarului Chirica, privind acest caz. Totodată, comunicatul menţionat arată că primarul nu are nicio calitate în acest dosar, infirmând astfel informaţiile apărute în spaţiul public.

Citeşte şi: Concluziile controlului făcut la Jandarmerie în cazul protestului de la Parlament au fost trimise Parchetului Militar, a anunţat Lucian Bode