Primarul Moscovei anunţă anularea amenzilor pentru persoanele care au încălcat restricţiile anti-COVID

Autorităţile de la Moscova au declarat încheiat pericolul reprezentat de pandemia de coronavirus şi au anunţat că vor anula amenzile aplicate persoanelor care au încălcat restricţiile anti-COVID.

25 mai 2022, 14:26
Primarul Moscovei anunţă anularea amenzilor pentru persoanele care au încălcat restricţiile anti-COVID

„Am decis să declar o amnistie COVID”, a scris primarul Serghei Sobianin pe blogul său miercuri, adăugând că măsura urmează să intre în vigoare pe 1 iunie.

Cei care au fost condamnaţi la plata unei amenzi pentru încălcarea regulilor anti-COVID dar nu au plătit încă vor fi scutiţi de plata amenzii. Cei care au plătit deja pot primi banii înapoi după o solicitare în acest sens, a mai spus Sobianin.

Măsura se aplică doar amenzilor impuse de administraţia oraşului. Cazurile în care persoanele bolnave au ignorat măsura de izolare nu sunt incluse în amnistie.

Citeşte şi: Rusia este gata să asigure un coridor umanitar pentru ca navele cu alimente să poată pleca din Ucraina

Potrivit cifrelor oficiale, aproape 380.000 de persoane au murit din cauza COVID-19 în Rusia, potrivit Agerpres. Surse neoficiale susţin că numărul acestora este mult mai mare.

Cercetătorul independent în demografie Alexei Rakşa a afirmat că numărul morţilor era de peste un milion încă din noiembrie 2021. Deşi Rusia a fost prima ţară din lume care a înregistrat un vaccin împotriva COVID, rata de vaccinare în rândul populaţiei este mult sub nivelul european.

Citeşte şi: Kremlinul ameninţă Moldova! Rusia se va asigura că drepturile lui Igor Dodon sunt respectate