Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur: Nu mă simt hăituit de DNA

Primarul municipiului Botoșani, liberalul Cătălin Flutur, față de care procurorii anticorupție au început urmărirea penală pentru abuz în serviciu, a declarat, vineri, că nu se simte hăituit de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

RomaniaTV.net
17 mart. 2017, 09:31
Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur: Nu mă simt hăituit de DNA

El a declarat, într-o conferință de presă, că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă „normală și corectă” în ancheta DNA, însă este convins că își va demonstra nevinovăția în instanță.

„Suntem într-o etapă normală și corectă, iar cei care au stabilit ieri această ordonanță că am fi inculpați una, două sau mai multe persoane din municipiul Botoșani pe o faptă întâmplată în anul 2006, este absolut normal și corect. Este o etapă peste care vom trece cu toții și, bineînțeles, ceea ce așteptăm cu toții este să ajungem la faza de instanță, acolo este să ne putem proba argumentele. Nu mă simt nici hăituit, nu mă simt nici nelăsat să îmi fac treaba la Primăria municipiului Botoșani”, a afirmat Flutur.

Acesta a subliniat că „nu instituțiile de forță stabilesc într-un oraș oportunitatea unor investiții”.

Procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de DNA.

Flutur este acuzat de săvârșirea infracțiunii de „abuz în serviciu având ca rezultat obținerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit’, ca urmare a concesionării unui teren în favoarea firmei care a construit singurul mall din municipiul Botoșani.

Anchetatorii au stabilit că, în calitate de primar al municipiului Botoșani, în perioada 30 noiembrie 2006—19 decembrie 2011, „și-a îndeplinit defectuos atribuțiunile de serviciu în ceea ce privește încheierea și derularea contractului de concesiune având ca obiect exploatarea terenului în suprafață de 4.668,00 m.p. pe care a fost construit complexul comercial multifuncțional „Uvertura Mall” Botoșani, prin diminuarea ilegală a redevenței datorate concedentului Consiliul Local al Municipiului Botoșani”.

Potrivit DNA, săvârșirea acestei fapte a avut drept consecință prejudicierea bugetului local al municipiului Botoșani cu suma de 2,02 milioane de lei, „care reprezintă folos necuvenit obținut de concesionarul societatea comercială Uvertura City Mall SRL Botoșani”.