Primarul Neculai Onţanu a fost arestat preventiv

Publicat: Joi, 24 Martie 2016 13:04 // Actualizat: Vineri, 25 Martie 2016 13:17 // Sursa: romaniatv.net

Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, a fost adus, joi, în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti, unde se judecă cererea procurorilor DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a edilului. Reţinut de procurorii DNA miercuri seară, sub acuzaţia de luare de mită, Neculai Onţanu a plecat acasă după ora 20.00, când i-a expirat ordonanţa de reţinere.. La instanţă a fost adusă şi avocata Loredana Radu, fost apărător al lui Victor Ponta, suspectată că a fost complicea lui Onţanu şi reţinută de procurorii DNA. Instanţa a analizat cererea DNA privind arestarea preventivă şi a rămas în pronunţare.

Foto: Romania TV

UPDATE: neclui Onţanu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. 

Neculai Onţanu, acuzat că a primit mită un teren, a fost adus, joi, în jurul orei 13.00, din arestul Poliţiei Capitalei, la Curtea de Apel Bucureşti, unde se judecă cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a edilului. Onţanu a fost scos cu cătuşe la mâini din duba poliţiei.

După expirarea ordonanţei de reţinere, în jurul orei 20.00, Onţanu a plecat acasă, unde va aştepta hotărârea instanţei, care a rămas în pronunţare. "Am încredere în actul de justiție. Nu pot să comentez nimic, deoarece este un proces în desfășurare. Când vom avea informații, voi comenta", a spus Onțanu, la plecare.

Tot la CAB a fost adusă şi avocata Loredana Radu, suspectată că a fost complicea lui Onţanu şi reţinută joi de procurorii DNA.

Anchetatorii au cerut instanţei să emită mandat de arestare preventivă şi pentru secretarul Consiliului Local al Sectorul 2, Toma Şutru, acesta fiind reţinut odată cu Loredana Radu.

Potrivit procurorilor DNA, "în perioada 2006 - 2007, inculpatul Neculai Onţanu, primarul Sectorului 2 Bucureşti, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoană, beneficiar al unor drepturi litigioase (denunţător în cauză), pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, în conformitate cu prevederile Legii nr. 18/1991".

"După emiterea titlului de proprietate, inculpatul Neculai Onţanu a primit o suprafaţă totală de teren de 1.500 mp, situată pe strada Barbu Văcărescu, care a fost transferată de către denunţător, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare - cumpărare fictive către suspecta Radu Loredana Claudia şi o altă persoană, interpuşi indicaţi de edil", se mai spune în comunicat.

Anchetatorii susţin că "la data de 13 noiembrie 2007, s-au încheiat, la acelaşi notariat public, două contracte de vânzare cumpărare prin care a fost transferat dreptul de proprietate asupra unei suprafeţe de 500 mp din terenul situat pe str. Barbu Văcărescu către persoana respectivă şi asupra unei suprafeţe de 1.000 mp din acelaşi lot către suspecta Radu Loredana Claudia.Preţul prevăzut în contractul încheiat cu persoana respectivă a fost de 500 euro/mp, respectiv valoarea minimă conform Ghidului cu preţuri orientative ale imobilelor realizat de Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România (preţ total 250.000 euro)".

În contractul încheiat cu Loredana Radu, a fost prevăzut un preţ de 10 ori mai mic, respectiv 50 euro pe metru pătrat, preţul total fiind de 50.000 de euro, susţin procurorii.

"Cu privire la modalitatea de plată s-a menţionat în ambele situaţii că s-ar fi plătit un avans de 5.000 euro la o dată neprecizată, iar diferenţa s-ar fi achitat în numerar în ziua încheierii contractului. În realitate nu s-a achitat nicio sumă de bani, cele două contracte au avut un caracter fictiv, terenurile fiind transferate în contul mitei promise primarului Onţanu Neculai, la indicaţia acestuia", se precizează în comunicatul de presă.

Suprafaţa de teren respectivă era cuprinsă în titlul de proprietate emis la propunerea lui Neculai Onţanu şi avea o valoare de piaţă de aproximativ 4.200.000 euro, pe baza sumelor cu care a fost revândut de cei doi intermediari, la scurt timp, după finalizarea tranzacţiilor fictive, explică procurorii DNA.

CITEŞTE ŞI: Cristian Borcea, DENUNŢĂTOR în dosarul primarului Neculai Onţanu

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
24 mar 15:03
...faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Citește mai departe… ...
24 mar 13:19
...faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Citește mai departe… ...
1
EUR
4.7524
RON
16 Oct
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H