Primarul Negoiţă vrea să schimbe mobilierul urban. Parcurile, dotate cu căţei 3D cu os în gură – Nota de plată: 175 milioane euro

Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiţă, intenţionează să schimbe mobilierul urban din sector şi să doteze locurile de joacă cu ansambluri de joacă inedite: căţel 3D în gura căruia va fi amplasat un os lung de 5,3 metri lungime, de care să fie prinse lateral câte un modul oscilant de leagăn, dar şi dinosaur 3D în poziţie şezut mâncând un hamburger sau crocodil 3D pe spatele căruia va fi realizat prin sculptură un tobogan. Pentru toate acestea, administraţia locală este dispusă să plătească până la 175 milioane euro printr-un acord cadru pe 4 ani. Produsele se regăsesc însă până la detaliu în oferta unei firme din Breaza.

03 feb. 2017, 16:33

Primaria Sectorului 3, condusa de Robert Negoita (PSD), a demarat in data de 28 ianuarie din acest an o licitatie deschisa pentru achizitia de mobilier urban, contract in valoare estimata fara TVA de peste 782,8 milioane lei (peste 175 milioane de euro), potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achizitii (SEAP).

Mai exact, Primaria lui Negoita vrea sa incheie un acord cadru cu maxim 3 agenti economici pentru o perioada de 48 de luni, contractele subsecvente urmand a se atribui fara reluarea competitiei. Altfel spus, cine castiga acest acord cadru va furniza timp de 4 ani tot ce inseamna echipamente pentru terenuri de joaca, mobilier urban si echipamente de fitness in Sectorul 3 din Bucuresti.

In documentatia licitatiei, Primaria solicita in mod expres echipamente de joaca inedite, pe care le descrie in amanunt, la capatul descrierii specificand: „pentru toate specificatiile tehnice se va citi ‘sau echivalent'”.

Interesant este ca produsele in forma ceruta de Primaria lui Negoita se regasesc deja pana la detaliu in oferta unei firme din Breaza – Lavitex Prod SRL, scrie Hotnews. 

Potrivit Observator de Ilfov, „societatea Lavitex Prod a derulat, in ultimii ani, peste 1.100 de contracte cu institutii de stat, majoritatea cu atribuire directa (doar 25 dintre ele fiind castigate in urma unor licitatii), in valoare totala de peste 2,3 milioane de euro. Pe lista de clienti care au acordat contracte prin atribuire directa firmei ¬ care se ocupa cu amenajarea de spatii verzi si confectionarea de jucarii, mobilier stradal si de birouri, scene, pubele si cosuri de gunoi sau cabine de vot se regasesc Serviciul Roman de Informatii, unitati ale Ministerului Apararii Nationale, dar si primarii conduse de edili condamnati sau anchetati pentru coruptie (Primaria Buzau, in mandatul lui Constantin Boscodeala, condamnat la 5 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu; Primaria Onesti, in mandatul lui Laurentiu Neghina, condamnat pentru mita la bacalaureat, iar lista ar putea continua)”.

Asa arata o parte din produsele pe care intenţionează Robert Negoiţă să le instaleze la locurile de joacă din Sectorul 3