Primarul Nicușor Dan, întâlnire de lucru cu premierul Ciucă și ceilalți miniștri pe tema prețului gigacaloriei și preluării ELCEN

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, are o întâlnire de lucru vineri, de la ora 11, la Palatul Victoria, cu premierul Nicolae Ciucă și alți miniștri pe tema prețului gigacaloriei și preluării ELCEN.

03 dec. 2021, 08:36
Primarul Nicușor Dan, întâlnire de lucru cu premierul Ciucă și ceilalți miniștri pe tema prețului gigacaloriei și preluării ELCEN

La discuțiile cu Ciucă și Nicușor Dan vor mai participa ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, și ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Costul termoficării, dar şi intenţia Primăriei Capitalei de a prelua ELCEN se numără printre subiectele care vor fi abordate.

Nicușor Dan s-a întâlnit și pe data pe 27 noiembrie cu premierul Nicolae Ciucă pentru a discuta despre ajutorul cerut de Municipalitate pentru termoficare, adică o subvenție de 968 de milioane de lei. La final, primarul i-a asigurat pe bucureșteni că nu au de ce să își facă griji în acest moment pentru plata întreținerii fiindcă vor plăti în continuare 164 de lei pe gigacalorie.

Nicușor Dan a scris pe Facebook, pe 28 noiembrie, că după întrevederea cu Ciucă „îmi doresc să am în perioada următoare și o întâlnire cu domnul ministru al Finanțelor, Adrian Câciu”.

„Sunteți doar la un telefon distanță pentru a stabili o întâlnire” și aș fi preferat să mă sunați, dumneavoastră ati preferat marketingul”, i-a răspuns Adrian Câciu la postare. Cu o zi mai înainte, ministrul PSD de Finanțe a avut o altă replică tăioasă pentru Nicușor Dan. El a spus la finalul ședinței de Guvern, după ce Nicușor Dan a cerut subvenție pentru acoperirea costurilor la căldură, că primăria are suficienți bani, dar că „cineva nu e gospodar”, cu trimitere la primarul Capitalei.

Noul ministru al Finanţelor aruncă bomba: Nicuşor Dan nu mi-a solicitat niciun leu pentru subvenţia la gigacalorie

Adrian Câciu, noul ministru al Finanţelor, a declarat marţi seară, la România Tv, că primarul Capitalei nu a depus nicio cerere pentru a primi subvenţie la gigacalorie.

„Nicusor Dan nu a depus nicio hartie la Ministerul Finantelor pentru subvenţia la gigacalorie şi nici nu m-a sunat. Restul este o reinventare a domnului Nicusor Dan.

La ora de iarna, cand maine-poimaine ninge, dansul face meciuri de ping-pong pe Facebook cu ministrul Finantelor. Eu îl aştept să avem o discuţie. La Ministerul Finantelor sunt toti banii necesari. Nicuşor Dan nu mi-a solicitat niciun leu pentru subvenţia la gigacalorie”, a explicat Adrian Câciu.