Primarul Onţanu, cea mai curată campanie electorală din Capitală

În prima zi de campanie pentru alegerile locale din 2012, candidaţii de la toate sectoarele au împânzit panourile, blocurile, stâlpii şi toate spaţiile care puteau fi convertite în locuri de afişaj cu materiale care mai de care mai colorate. Unele mai inspirate, altele mai monotone, în funcţie de bugetele candidaţilor şi de creativitatea staff-urilor de campanie.

RomaniaTV.net
05 iun. 2012, 20:39
Primarul Onţanu, cea mai curată campanie electorală din Capitală

Cei mai mulţi dintre candidaţii la primăriile de sector din Bucureşti au mizat pe campanii electorale agresive şi opulente. Majoritatea pretendenţilor la ocuparea fotoliilor de primar au profitat de perioada legală de campanie pentru a lansa atacuri care să ascundă, de fapt, lipsa de pregătire în administraţia publică.

Una dintre excepţiile de la această campanie opulentă poate fi întâlnită în sectorul 2 şi îi aparţine primarului în funcţie, Neculai Onţanu. Acesta a preferat o campanie constructivă şi curată, axată în jurul soluţiilor pe care le propune pentru locuitorii sectorului 2. Astfel, panourile ce pot fi întâlnite pe raza sectorului 2 se evidenţiază prin proiectele pe care Onţanu le-a realizat: reabilitarea termică a blocurilor, parcuri şi spaţii verzi, siguranţa cetăţeanului prin programul de monitorizare video.

În faţa atacurilor de multe ori murdare ale contracandidaţilor de la sectorul 2, Neculai Onţanu a afişat o atitudine demnă, refuzând intrarea în schimburi de replici conflictuale.

„Fac un apel public să nu transformăm campania electorală într-un circ. Oamenii nu pot fi păcăliţi. Ei ştiu foarte bine cine suntem, care sunt realizările şi neîmplinirile noastre. Ei sunt singurii care ne pot judeca şi ne vor acorda votul în baza faptele noastre, nu în funcţie de numărul de jigniri, de vorbe urâte şi de ilegalităţi. De aceea, eu militez pentru o campanie civilizată, curată, decentă şi care respectă riguros legea şi bunul simţ al comunităţii”, a declarat Neculai Onţanu.