Primarul Onţanu, premiat de ecologiști pentru cel mai verde sector al Capitalei

Sectorul 2 al Capitalei, reprezentat de Neculai Onţanu, a primit o nouă distincţie care atestă eforturile administraţiei de oferi locuitorilor o oază de aer curat, prin spaţiile verzi amenajate în ultimii ani. Astfel, Forumul Ecologiştilor din România i-au oferit primarului Onţanu „Diploma de excelenţă pentru cel mai verde sector al Capitalei". Noul premiu se adaugă distincţiei acordate recent de către Ministerul Mediului şi Pădurilor care a desemnat sectorul 2 drept "Capitala Verde a României", pentru al doilea an consecutiv.

RomaniaTV.net
20 mai 2012, 20:48
Primarul Onţanu, premiat de ecologiști pentru cel mai verde sector al Capitalei

Numai în ultimii patru ani au fost amenajate nouă parcuri noi, printre care se numără, alături de recent inauguratul parc din cartierul Creangă, parcurile Râul Colentina, Petricani, Florilor, Delfinului şi Lunca Florilor. Alte 52 de noi părculeţe construite în toate cartierele sectorului 2, precum şi cele 24 de parcuri mari care existau în sector înainte de 2008 şi care au au fost reabilitate şi modernizate în totalitate conferă sectorului administrat de Onţanu un aer proaspăt, oferind locuitorilor de aici multiple posibilităţi de recreere.

Eforturile Primăriei Sectorului 2 nu se opresc aici. Administraţia condusă de Onţanu are în derulare un proiect de amenajare complexă a râurilor Colentina, care include realizarea telegondolei peste lacurile Colentina – Herăstrău, Floreasca, Tei, Plumbuita, Fundeni, Dobroieşti, Pantelimon. Totodată, în cadrul acestui proiect vor fi realizate mini-ecluze, care vor oferi posibilitatea ca Râul Colentina să fie navigabil pentru ambarcaţiuni mici de agrement. Planul prevede inclusiv introducerea unei linii de vaporaşe pe Lacurile Tei şi Plumbuita, pe un traseu navigabil în lungime de 2-3 km.