Primarul orădean Ilie Bolojan spune că Universitatea Central-Europeană s-ar putea muta de la Budapesta la Oradea

Publicat: Joi, 06 Aprilie 2017 18:51 // Actualizat: Joi, 06 Aprilie 2017 18:51 // Sursa: romaniatv.net

Primarul orădean Ilie Bolojan, a declarat joi, pe o pagină de socializare, că ar fi o idee bună ca Universitatea Central-Europeană (CEU) de la Budapesta să funcționeze în viitor la Oradea.

'În condițiile în care Ungaria și-a modificat legislația privind funcționarea instituțiilor de învățământ acreditate și în alte țări, ceea ce va face ca Universitatea Central Europeană (CEU) să nu mai poată funcționa la Budapesta, cred că ar fi o idee bună să facem o ofertă acestei universități de prestigiu pentru a funcționa în viitor la Oradea. Am câștiga un centru de excelență cu deschidere internațională pentru orașul nostru și am dovedi încă o dată vocația central-europeană a orașului Oradea', a postat primarul Bolojan pe pagina sa de facebook.

Universitatea Central Europeană, fondată de americanul George Soros, s-ar putea închide după ce Parlamentul de la Budapesta a votat, marți, modificarea legislației privind funcționarea instituțiilor de învățământ acreditate și în alte țări.

O ofertă similară a celei menționate de Bolojan a fost anunțată, joi, și de către primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, pentru relocarea universității în orașul de pe Mureș.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Budapesta Ilie Bolojan Oradea primar oradea Universitatea Central-Europeană
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7538
RON
25 Mar
noapte 7 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H