Primarul oraşului Doneţk îi acuză pe ucraineni de atrocităţi în oraş. 13 civili ar fi fost ucişi în bombardamentele de luni

Cel puțin 13 civili au fost uciși într-un atac asupra cartierului Kuibîşevski, din Donețk de către Forțele Armate ale Ucrainei (AFU), acuză Alexei Kulemzin, primarul acestui oraş.

19 sept. 2022, 13:56
Primarul oraşului Doneţk îi acuză pe ucraineni de atrocităţi în oraş. 13 civili ar fi fost ucişi în bombardamentele de luni

„Conform datelor preliminare, în urma bombardamentelor punitive care au avut loc în Piața Comisarilor Baku, din cartierul Kuibîşev, au murit 13 civili”, a transmis primarul din Doneţk, pe pagina sa de Telegram. Deocamdată nu se poate stabili cu exactitate numărul răniților.

Potrivit lui Kulemzin, armata ucraineană a început să bombardeze cartierul Kuibîşev la ora locală 12:15 (aceeaşi oră în România). În total, nouă obuze de calibru 155 mm au fost trase în această direcţie, dinspre localitatea Netailovo.

Potrivit ultimelor informații, un proiectil care a explodat într-o stație de troleibuz din apropierea unui magazin din apropierea pieţei a luat viața a 13 persoane, relatează şi un corespondent al publicaţiei Donbass Today.

Citeşte şi Ruşii au fost pe punctul de a provoca un dezastru nuclear, ucrainenii au publicat dovada: „Racheta a explodat la doar 300 m de reactor!” VIDEO

Înainte de asta, Forțele Armate ale Ucrainei au bombardat şi piața din cartierul Kirovski, tot din Doneţk, unde a izbucnit un incendiu, dar momentan nu se știe despre numărul morților și răniților.

În cursul dimineţii de luni, șeful administrației Energodar, Alexander Volga , declara la rândul său că că armata ucraineană bombardează orașul de câteva zile, în ciuda prezenței în zonă a unei misiuni a Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA).

Citeşte şi Ucraina: 200 de soldaţi ruşi au murit într-o explozie. Zelenski: Începe următoarea fază a războiului