Primarul Pandele va solicita BOR să i se permită aducerea raclei cu moaştele Sfintei Parascheva la Voluntari

Florentin Pandele, cunoscut pentru pelerinajele pe care le organiza an de an la Iaşi, cu prilejul hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, a acuzat Guvernul că permite "jocul la păcănele şi alegerile", însă nu respectă drepturile credincioşilor care doresc să se încarce spiritual. Într-o intervenţie la Antena 3, primarul de Voluntari a spus că va cere BOR permisiunea de a aduce moaştele Sfintei Parascheva în catedrala din Voluntari.

RomaniaTV.net
06 oct. 2020, 15:15
Primarul Pandele va solicita BOR să i se permită aducerea raclei cu moaştele Sfintei Parascheva la Voluntari

Sunt convins că cei care guvernează vremelnic România acum puteau să găsească modalități legale astfel încât dacă alte activități sunt dechise, păcănelele sunt deschise, să ajungem la Cuvioasa Parascheva. Am aflat astăzi că nu mai putem intra în Iași. Noi avem veșmântul Prea Cuvioasei Parascheva, vom scoate veșmântul Prea Cuvioasei, la care se vor închina voluntăreni, pipereni și cei din sudul României”, a precizat Pandele.

Citeşte şi Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva nu va mai fi scoasă din Catedrala Mitropolitană spre închinarea credincioşilor

Edilul este indignat de faptul că oamenii sunt sfătuiţi să meargă să voteze, au, de asemenea, dreptul de a merge la păcănele, pentru că acestea sunt în continuare deschise, dar nu li se permite „să se încarce spiritual„.

Înțelegem că pe 6 decembrie vom merge la alegeri. Deci se poate la alegeri, la păcănele, dar cei care vor să se încarce spiritual nu au voie”, a adăugat Pandele.

Primarul din Voluntari a precizat că va face o solicitare către BOR pentru a i se permite să aducă moaștele Sfintei Parascheva la Voluntari.

Vom cere BOR și Mitropoliei Iașiului, poate vom reuși să obținem ca Prea Cuvioasa să ajungă la catedrala din Voluntari”, a spus Florentin Pandele.

De mai mulți ani, Primăria Voluntari organizează deplasarea cu autocare a pelerinilor din oraș la Iași, la pelerinajul de Sfânta Parascheva.