Primarul Parisului anunţă crearea unei tabere de refugiaţi în capitala Franţei

Publicat: Marţi, 31 Mai 2016 18:23 // Actualizat: Marţi, 31 Mai 2016 18:23 // Sursa: romaniatv.net

Anne Hidalgo, primar al Parisului, și-a anunțat marți intenția de a crea o tabără de refugiați în capitala franceză, unde tabere improvizate sunt demolate în mod constant de autoritățile publice, în special din motive de securitate și salubritate, relatează AFP.

Tabăra va respecta 'cerințele de reglementare' și 'pe acelea ale taberelor de refugiați și de migranți construite de ONU și UNHCR' (Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați), a dat asigurări Hidalgo, într-o conferință de presă.

Tabăra 'se va inspira din prima tabără deschisă în Franța, potrivit normelor UNHCR, la Grande-Synthe (nord), cu unități de cazare modulare, 'care pot fi instalate rapid' dar cu 'tot confortul necesar'.

Edilul socialist a explicat că 'mai multe obiective din nordul Parisului' au fost identificate pentru găzduirea refugiaților.

Deschiderea taberei nu se va face decât într-o lună, o lună și jumătate. Anne Hidalgo nu a prezentat dimensiunea precisă, dar terenul va trebui să fie 'suficient de întins pentru a găzdui mai multe sute de persoane'.

'Ideea este să nu mai vedem aceste tabere nedemne' și 'persoanele neajutorate care sosesc să nu fie constrânse să meargă sub metrou sau în alte locuri', ca acela deschis recent în nordul Parisului cu aproape 800 de persoane, potrivit primăriei.

'Doresc ca statul să fie partener', a spus Anne Hidalgo.

Franța nu se află în prima linie în criza refugiaților, țara fiind mai ales o destinație de tranzit, în special pentru sirieni și irakieni.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Anne Hidalgo Franta Paris tabără refugiaţi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
31 mai 21:09
...tabere improvizate sunt demolate în mod constant de autoritățile publice, în special din motive de securitate și salubritate, Citește mai departe… ...
31 mai 18:52
...țara fiind mai ales o destinație de tranzit, în special pentru sirieni și irakieni. Sursa flux SOIM: http://www.romaniatv.net/primarul-parisului-anunta-crearea-unei-tabere-de-refugiati-in-capitala-frantei_295671.html...
31 mai 18:46
... Anne Hidalgo, primar al Parisului, și-a anunțat marți intenția de a crea o tabără de...
31 mai 18:37
...improvizate sunt demolate în mod constant de autoritățile publice, în special din motive de securitate și Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 22 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H