Primarul Piedone a fost ÎNŞELAT la cântar. Edilul a închis 15 tarabe şi magazine din Piaţa Sudului VIDEO

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a controlat mai multe tarabe şi magazine din Piaţa Sudului. În urma neregulilor constatate el a ordonat închiderea a nu mai puţin de 16 magazine, în câteva ore.

15 iul. 2014, 11:38
Primarul Piedone a fost ÎNŞELAT la cântar. Edilul a închis 15 tarabe şi magazine din Piaţa Sudului VIDEO

Fără intenţia de a efectua vreo verificare, ci doar de a-şi face cumpărăturile, Primarul Cristian Popescu – Piedone s-a deplasat marţi, 15 iulie, în Piaţa Sudului.

Fiindcă recent, Edilul Sectorului 4 a renunţat să mai poarte cioc şi şi-a tuns foarte scurt părul, având aproximativ 85 de kg în minus, o pereche de ochelari de soare şi o şapcă au fost suficiente pentru a-l face de nerecunoscut pentru comercianţii care îşi desfăşoară activitatea în cadrul acestui complex comercial. Iar tocmai acest lucru a contribuit decisiv la „demascarea” acelora dintre ei care se aflau în ilegalitate.

Vezi şi Schimbare de LOOK pentru primarul Piedone: Dacă ne întâlnim pe stradă şi nu mă recunoaşteţi… FOTO

Profitând de faptul că nu este recunoscut, Primarul a aşteptat să-i fie eliberate bonuri fiscale pentru produsele achiziţionate, ceea nu s-a întâmplat:

, i-am întrebat pe cei în culpă. Fireşte, au spus că nu, decât bună ziua. O zi pe care le-am stricat-o, cu siguranţă, prezentându-mă şi anunțându-i că le reziliez pe loc contractele de închiriere pentru spaţiile pe care le ocupă. De asemenea, aceştia nu vor mai primi autorizaţii de funcţionare, necesare desfăşurării activităţii. În perioada următoare, aceste spaţii vor fi scose din nou la licitaţie, iar pe cei care le vor ocupa îi sfătuiesc să se păstreze în legalitate, fiindcă, cu sau fără cioc, Piedone este şi va rămâne tot Piedone, nu se dezminte şi va şti cum să-i prindă pe picior greşit, dacă se gândesc să eludeze Legea„, a declarat Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 4.

Citeşte şi Cristian Popescu Piedone a devenit bunic. GALERIE FOTO cu micuţul David Cristian

Observând că nu era un caz singular, pe lângă cei care nu eliberau bon fiscal fiind identificaţi alţi zeci de comercianţi, care nici măcar nu aveau case de marcat, Primarul  a solicitat de urgenţă prezenţa tuturor inspectorilor Serviciului Inspecţie Comercială din cadrul Poliţiei Locale Sector 4 şi a celor de la Biroul Corp Control din cadrul Administraţiei Pieţelor Sector 4, demarând un amplu control în urma căruia au fost închise 16 magazine.

Edilul a fost chiar înşelat la cântar, celor 15 comercianţi prinşi cu „ocaua mică” fiindu-le ridicate cântarele şi predate, sub semnătura acestuia, pentru efectuarea controlului metrologic.

Potrivit site-ului Primăriei Sectorului 4, În urma acestor acţiuni, până în prezent au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 74.000 de lei, pentru lipsa casei de marcat şi neeliberarea bonului fiscal, fiindu-le, totodată, retrasă autorizaţile de funcţionare şi reziliate contractele de închiriere aferente spaţiilor pe care le-au ocupat până astăzi.

De asemenea, au fost confiscate aproximativ 250 de kg de fructe şi legume,  pentru care nu s-au putut prezenta acte de provenienţă, iar toate căsuţele de lemn de pe esplanada Pieţei Sudului au fost închise, Primarul constatând că toţi comercianţii care le ocupau nu aveau nici ei case de marcat.