Primarul PNL care a făcut sex cu minore traficate de proxenţți nu îşi va pierde funcţia. Legea îi permite să candideze din nou

Primarul PNL care a făcut sex cu minore traficate de proxeneți nu își va pierde funcția. Deși a fost exclus din partid, edilul din județul Iași rămâne primar şi își va duce la capăt mandatul. Mai mult, în lipsa unei condamnări definitive, legea îi permite primarului să candideze din nou la alegerile locale din acest an.

RomaniaTV.net
28 ian. 2020, 13:21
Primarul PNL care a făcut sex cu minore traficate de proxenţți nu îşi va pierde funcţia. Legea îi permite să candideze din nou

Primarul din judeţul Iaşi a recunoscut că a întreținut relații sexuale chiar în sediul instituției cu două fete minore traficate. Audiat în calitate de martor, edilul a recunoscut că a dat 100 de lei unui proxenet să o aducă în primărie pe o copilă răpită chiar de la școală. Raporturile sexuale s-au consumat în sediul primăriei.

„Martorul Butnariu Damian a confirmat faptul că, în cursul lunii septembrie a anului 2007, a întreţinut raporturi sexuale orale în sediul primăriei cu numita B.G.A. şi cu persoana vătămată M.D.I., care i-au fost aduse de către inculpatul Buduroi Adrian, plătindu-i inculpatului, pentru serviciile sexuale prestate de cele două tinere, suma de 100 sau 150 lei“, precizează judecătorii de la Tribunal, în motivarea sentinţei de pe 31 mai 2019.

Informaţia apare în dosarul în care mai mulţi proxeneţi periculoşi din zona oraşului Paşcani sunt judecaţi pentru trafic de carne vie. Proxeneţii sunt acuzaţi că ar fi racolat şi obligat să se prostitueze 12 fete, unele dintre ele minore, faptele având loc în perioada 2007-2009. Numele primarului din Mogoşeşti Siret a ajuns la anchetatori pentru prima dată când o fată de 17 ani, pe nume Diana, între timp căsătorită, a formulat o plângere împotriva proxenetului Adrian Buduroi, pe care îl acuza că a răpit-o, atât pe ea, cât şi pe sora sa.