Primarul PNL Lugoj recunoaşte că a dat şpagă: „Era un obicei să dai şpagă. Nu puteai să faci nimic în Primăria Capitalei. Orice investitor din România trece prin asta”

Mărturisiri explozive făcute de primarul PNL de Lugoj, Claudiu Buciu, care a recunoscut, într-o emisiune live online, că a dat șpagă vreme de 15 ani pentru a putea realiza diverse construcţii în Bucureşti.

09 dec. 2020, 15:28
Primarul PNL Lugoj recunoaşte că a dat şpagă: „Era un obicei să dai şpagă. Nu puteai să faci nimic în Primăria Capitalei. Orice investitor din România trece prin asta”

Primarul PNL de Lugoj a fost implicat la București într-un dosar de dare de mită, în 2011, când Buciu l-a denunțat pe Solomon Wigler, la vremea respectivă consilier al primarului Capitalei, Sorin Oprescu, căruia i-a dat, în total, șpăgi de 179.000 euro pentru aprobările necesare pentru construirea a două hipermarket-uri, conform propriei declaraţii pentru Pressalert.

„Întotdeauna, ca să ți se aprobe ceva ce era legal să ți se aprobe trebuia să dai șpagă. E o realitate românească. Am acceptat asta ca orice român care dă șpagă la medic sau la școală să ia copilul note mai bune sau ca orice investitor.

Primarul PNL spune că nu se construia nimic în Bucureşti fără şpagă

Unde a apărut ruptura? În București, am construit un sens giratoriu care intra și pe proprietatea noastră, trebuia să dezmembrăm acel teren și să îl donăm municipalității pentru că nu se poate desfășura circulația pe drumuri publice care sunt proprietate privată. Era un obicei să dai șpagă.

Nu puteai să faci nimic în Primăria Capitalei. Orice investitor din România trece prin asta. Ni s-a părut absurd să ni se ceară șpagă pentru a dona ceva. Eram obstrucționați să construim legal. Nu i-am denunțat din prima pentru că nu mai faci lucrări. După ce am făcut denunțul, firma s-a desființat”, a povestit liberalul.

Citeşte şi: Clotilde Armand, atac la Nicuşor Dan după ce acesta a intervenit în scandalul gunoaielor din sectorul 1