Primarul Radu Mihaiu recunoaşte că are centrală de apartament. De ce îngheaţă restul oamenilor din sector

În timp ce bucureştenii îngheaţă în locuinţe, primarul Sectorului 2 se laudă că are centrală de apartament. Radu Mihaiu a explicat de ce agentul termic nu ajunge în caloriferele blocurilor din sectorul 2.

20 oct. 2021, 19:07
Primarul Radu Mihaiu recunoaşte că are centrală de apartament. De ce îngheaţă restul oamenilor din sector

Primarul Radu Mihaiu a explicat că în Sectorul 2 nu se află niciun CET, iar agentul termic ajunge de la CET Sud. De multe ori ajunge apă rece în loc de apă caldă. Acesta a recunoscut că el nu are această problemă, deoarece are centrală de apartament.

Primarul Radu Mihaiu explică de ce în sectorul 2 curge apa rece în loc de caldă la robinete

Citeşte şi Centrală provizorie la CET Titan pentru furnizarea de apă caldă şi căldură în Bucureşti. Anunţul lui Nicuşor Dan

Primarul Sectorului 2 spune că o pentru ca locuitorii din sectorul doi să se bucure de apă caldă şi căldură la iarnă ar fi să se revitalizeze CET Titan. Din păcate, edilul spune că anul acesta nu va fi posibil să se facă acest lucru.  Un alt proiect de a reduce povara pe Termoenergetica este de a încălzi apa în șase puncte termice din Sectorul 2.

”Vrem să folosim șase puncte termice cu Elcen și Distrigaz, să încălzim suplimentar apa care ajunge acolo, ca să suplimentăm puterea de care este nevoie pentru încălzirea locuințelor. Am vorbit cu cei de la Termoenergetica, de la Distrigaz. Din păcate, nu vor putea fi gata iarna aceasta. Birocrația durează foarte mult. Vor fi gata iarna viitoare”, spune Radu Mihaiu în emisiunea ”Interviurile lui Vitalie”.

Edilul a mai adăugat că nu au fost depuse suficiente eforturi pentru ca problema să fie rezolvată.

Citeşte şi Toți românii trebuie să știe asta. Cum se face aerisirea corectă a caloriferelor ca să nu mai pierzi nici un gram de căldură

”Responsabilitatea nefiind deloc la sector, legal vorbind. Am sperat să vină eforturi din partea Primăriei Generale, Termoenergetica. Au fost eforturi, dar insuficiente. A fost o lipsă de bani. Primăria Generală a fost cu conturile blocate, nu se puteau demara investiții, pentru că nu mai erau bani. Este un lucru obiectiv. Apoi o vreme Termoenergetica nu a avut director. Directorul actual este din iunie. Era foarte greu să avem discuții structurate cu cineva de la Termoenergetica. Primăria Generală a fost un pacient în comă, care a trebuit resuscitat, este o realitate”, a declarat primarul Radu Mihaiu în emisiunea ”Interviurile lui Vitalie”.

Acesta spune că are acasă centrală de apartament.

„Am o centrală de apartament de mai multă vreme, înainte de această criză”, a spus primarul.

Nici Nicușor Dan nu are probleme cu apa caldă şi căldura, pentru că centrală de apartament.

„Locuiesc într-o zonă din București în care nu există sistemul centralizat de încălzire și atunci, da, am apă caldă pentru că am centrală proprie”, a spune în urmă cu un an Nicușor Da la Digi24.

 

functionare_sistem_termoficare