Primarul Romei spune STOP Jocurilor Olimpice. Municipalitatea îşi retrage sprijinul pentru organizarea JO 2024

Primarul orașului Roma, Virginia Raggi, ales în această funcție în urmă cu trei luni, urmează să oficializeze retragerea sprijinului instituției pe care o conduce față de candidatura capitalei Italiei la organizarea Jocurilor Olimpice de vară din anul 2024.

21 sept. 2016, 08:38
Primarul Romei spune STOP Jocurilor Olimpice. Municipalitatea îşi retrage sprijinul pentru organizarea JO 2024

Roma este una dintre cele patru candidate la găzduirea JO din 2024, alături Paris, Los Angeles și Budapesta, însă Raggi își exprimase clar îndoielile legate de eventualele beneficii pe care le-ar aduce organizarea competiției pentru orașul Roma, deja îndatorat și incapabil să investească sume mari în avans, pentru a îndeplini standardele impuse de Comitetul Internațional Olimpic.

Pe 13 septembrie, Giovanni Malago, președintele Comitetului Olimpic Italian (CONI), avertizase că dacă autoritățile din Roma nu vor susține în final acest proiect „candidatura nu va putea merge înainte”.

Capitala Italiei nu era, oricum, cotată cu șanse prea mari la câștigarea dreptului de a organiza JO 2024, specialiștii estimând că lupta decisivă se va da între Los Angeles și Paris.