Primarul Sectorului 1 avertizează: "Dacă ai închide Bucureştiul, ai închide România"! De ce este imposibil acest scenariu

Publicat: Joi, 12 Martie 2020 12:50 // Actualizat: Joi, 12 Martie 2020 12:58 // Sursa: romaniatv.net

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, a vorbit într-un interviu pentru dcnews.ro despre posibilitatea închiderii Bucureştiului în contextul pandemiei de coronavirus. Primarul a declarat faptul că nu consideră că se va întâmpla acest lucru, dar a arătat şi efectele acestei măsuri,

"Eu nu cred că se va ajunge la aşa ceva. Vă dau un exemplu: curăţenia. Mie, dacă închid Bucureştiul, toţi angajaţii care mătură străzile, fac curat, ridică gunoiul, sunt din afara Bucureştiului. Gândiţi-vă că dacă închid Capitala, eu trebuie să-i ţin pe toţi în Bucureşti. Dacă ai închide Bucureştiul, ai închide România", a explicat Dan Tudorache.

Bucureştiul nu se închide şi nu intră în carantină

Raed Arafat a anunţat faptul că în acest moment nu există niciun "scenariu care să necesite intrarea Bucureştiului în carantină", însă dacă în Capitală se va ajunge la foarte multe cazuri de infecţie cu coronavirus "putea lua astfel de măsuri, dar nu în acest moment".

Raed Arafat a adăugat faptul că "nu poate să certifice care va fi scenariul" evoluției coronavirusului în România. În timp ce măsurile de prevenție au rolul de a limita și întârzia cât mai mult răspândirea virusului până când va exista un vaccin și un tratament pentru el.

Citeşte şi: Primarul Sectorului 1: Vom asigura din bugetul local tablete pentru toţi profesorii şi elevii sectorului

Nimeni nu poate să certifice care va fi scenariul. La acest moment sunt mai multe scenarii, nu trebuie să speriem pe nimeni. Oamenii de știință au ipoteze, scenarii de lucru care nu sunt probate. Nu e un scenariu apocaliptic, nu vine sfârșitul lumii.
De asemenea, Raed Arafat a anunţat că pregătirile au rolul de a minimaliza impactul coronavirusului în România, dar şi că nicio ţară nu este pregătită 100%.

"Pregătirile sunt ca să minimalizeze acest impact cât mai mult. Nicio țară nu este pregătită 100%. Nu avem scenariu care să necesite intararea Bucureștiului în carantină în acest moment. Dacă vom ajunge să avem foarte multe cazuri în București putem lua astfel de măsuri, dar nu în acest moment" , a declarat Raed Arafat.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Bucureşti carantină coronavirus primar Romania Sector 1
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8365
RON
07 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H