Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a prezentat pe Facebook bugetul pentru 2020

Publicat: Marţi, 07 Ianuarie 2020 18:54 // Actualizat: Marţi, 07 Ianuarie 2020 18:54 // Sursa: romaniatv.net

Primarul sectorului 5 al Capitalei, Daniel Florea, a prezentat Bugetul pentru 2020 al primăriei pe care o conduce. Într-o sesiune video pe propria pagină de Facebook, edilul a prezentat liniile generale ale bugetului, necesitatilor de dezvoltare ale sectorului şi a explicat resursele financiare.

Primarul Daniel Florea a ținut să precizeze că Sectorul 5 este considerat a fi cel mai sărac dintre sectoarele Capitalei pentru că 14 din cele 20 de zone considerate defavorizate din București se află pe raza teritorială a Primăriei Sectorului 5 la care se adaugă zone întinse de teren pentru care nu se plătește nici un fel de impozit la bugetul primăriei de sector (este vorba de terenuri ale armatei).

Plecând de la această constatare primarul Daniel Florea a arătat că Bugetul pe anul 2020 este de 602 milioane de lei, din care 62 de milioane de lei merg la Asistența Socială.

O parte consistentă merge spre plata datoriilor istorice ale primăriei în valoare de 180 de milioane de euro. Datoria a fost scăzută după îndelungi negocieri și reeșalonări la 777 milioane de lei – anual se plătește efectiv 63 de milioane de lei din datorie plus dobânzi.

Edilul a făcut și o scurtă socoteală cu cât plătește lunar fiecare cetățean al sectorului în cuantumului acestei datorii istorice – 130 de milioane de lei se strâng la Buget din taxe și impozite de la cetățeni. Dacă suma se imparte la cei 310.000 de locuitori ai sectorului reiese o sumă de 420 de lei/an, adică 35 de lei pe lună.

În premieră primarul a anunțat că a fost încheiată licitația pentru modernizarea a 600 de străzi din sector și pentru această zonă a fost alocată suma de 313 milioane de lei.

O sumă consistentă merge și spre societatea de salubrizare – 93 de milioane de lei.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
buget primaria sector 5 Daniel Florea
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8024
RON
25 Feb
noapte 1 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H