Primarul sectorului 6, dat în judecată pentru stabilirea paternităţii. Alături de el, încă un edil

Doi primari au fost daţi în judecată de aceeaşi femeie pentru stabilirea paternităţii. Unul dintre primari este chiar Cristian Poteraş. Ambii edili spun că este vorba despre un copil instituţionalizat sau care nu are acte. Citaţiile primite de cei doi nu sunt în nume personal, ci sunt adresate calităţii lor de primari.

RomaniaTV.net
15 feb. 2012, 15:57

Cristian Poteraş spune că a fost dat în judecată în calitate de primar al sectorului 6, şi nu în nume personal. „Aici e vorba de copii instituţionalizaţi, dânsa probabil că vrea copilul de la instituţia statului. Nu eu ca persoană sunt dat în judecată, eu reprezint instituţia primăriei. Instituţia primăriei, prin primarul Poteraş este data în judecată”, susţine edilul sectorului 6.

Celălalt edil este Vasile Delicoti, din localitatea constănţeană Poarta Albă. Acesta crede că femeia ar căuta, de fapt, să-i facă acte copilului pentru a beneficia de alocaţie.

„E ciudat şi pentru mine, un motiv trebuie să existe. Ori este chestia pe social şi are reşedinta în sectorul 6 şi rude la Poarta Albă, probabil copilul nu are acte sau ceva de genul asta. Suntem chemaţi ca şi primari, nu în nume personal.  I se emite certificat de naştere copilului, probabil ori a fost născut acasă, ori fugit din spital şi luat după aceea şi nu i s-a făcut certificat de naştere, e posibil să fie un caz de genul ăsta. În momentul în care are certificat de naştere, ea poate beneficia de alocatie”, a declarat, la România TV, edilul din Poarta Albă.

Procesul celor doi primari este pe rol la judecătoria Sectorului 6.