Primarul Slatinei, Darius Vâlcov, a demisionat din funcţie după ce a fost ales senator

Primarul Slatinei, Darius Vâlcov, a demisionat din funcţie, marţi, în condiţiile în care a fost ales senator, iar până la organizarea alegerilor pentru primărie atribuţiile de primar vor fi exercitate de Minel Prina, actualul viceprimar al municipiului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

RomaniaTV.net
18 dec. 2012, 12:24
Primarul Slatinei, Darius Vâlcov, a demisionat din funcţie după ce a fost ales senator

Vâlcov şi-a anunţat demisia într-o conferinţă de presă organizată la Primăria Slatina.

„Este un moment pe care am sperat să-l amân cât mai mult. Nu pot să spun că totul a fost perfect în aceşti opt ani, dar nicio greşeală nu a fost făcută intenţionat şi nu s-a făcut rabat de la respectarea legii. N-am vrut să pătez numele Primăriei municipiului Slatina şi n-am făcut nimic de care să-mi fie ruşine”, a declarat Darius Vâlcov.

Darius Vâlcov a demisionat din funcţia de primar în condiţiile în care a fost ales senator în Colegiul 1 Slatina, obţinând 74,1% din voturi.

Până la organizarea alegerilor pentru Primăria Slatina, atribuţiile de primar vor fi exercitate de Minel Prina, actualul viceprimar al municipiului şi un apropiat al lui Vâlcov.

Conform legii, alegerile trebuie organizate în maximum şase luni de la vacantarea postului, data acestora urmând să fie stabilită de către Guvern.

Darius Vâlcov are 36 de ani, iar în 2004, când a câştigat primul mandat de primar, a fost cel mai tânăr edil de municipiu din ţară, având 27 de ani. Vâlcov a ajuns primar al Slatinei în 2004, sub sigla PD, a fost reales în 2008, cu peste 84% din voturi, iar în luna martie a anului 2012 a renunţat la mandatul de primar al municipiului Slatina, odată cu plecarea din PDL. În luna aprilie, Vâlcov a schimbat barca şi a obţinut un nou mandat de primar, de această dată sub sigla USL.

Viceprimarul Minel Prina, care va prelua prerogativele funcţiei de primar până la organizarea alegerilor, a fost, în ultimii patru ani, administratorul primăriei, iar din acest an ocupă funcţia de viceprimar.

În luna decembrie a acestui an, Prina a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie. Prina a fost trimis în judecată în anul 2009, alături de viceprimarul de la vremea respectivă Marian Diaconu, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Ei au fost trimişi în judecată de DNA pentru că au atribuit în mod ilegal 18 contracte de lucrări publice unor firme la care aveau interese.