Primarul Sorin Apostu ar fi primit, pe lângă bani, haine pentru soţie şi excursii

Simion Mureşan, care controlează Electrogrup, Călin Stoia, directorul Brantner România, şi omul de afaceri turc Mustafa Bekar, asociat la Kiat, Group, sunt acuzaţi de DNA că, pe lângă bani, i-ar fi plătit vacanţe primarului Sorin Apostu şi i-ar fi dat haine pentru soţia sa, spun surse judiciare.

RomaniaTV.net
10 nov. 2011, 08:45
Primarul Sorin Apostu ar fi primit, pe lângă bani, haine pentru soţie şi excursii

Simion Mureşan, unul dintre cei doi asociaţi ai Electrogrup, Călin Stoia, directorul general al Brantner România, şi omul de afaceri turc Mustafa Bekar, asociat la Kiat Group, sunt acuzaţi de procurorii DNA Cluj că i-au dat bani sau i-au plătit vacanţe primarului Sorin Apostu, potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax.

Mai mult, Simion Mureşan ar fi fost în concediu în Austria împreună cu Apostu şi i-ar fi plătit primarului şi o altă vacanţă în Dubai.

La rândul său, Mustafa Bekar i-ar fi plătit lui Apostu cazarea la un hotel din Bucureşti, iar soţiei acestuia i-ar fi cumpărat haine.

Conform surselor citate, Mustafa Bekar i-ar fi cumpărat lui Apostu un bilet de avion pe ruta Bucureşti – Târgu Mureş, i-ar fi plătit cazarea la un hotel din Bucureşti şi i-ar fi achitat nota de plată în octombrie 2011 la un mall din Cluj-Napoca, pentru mai multe haine pentru Monica Apostu, soţia primarului.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, lider al filialei municipale a PDL, a fost reţinut, miercuri seară, de procurorii anticorupţie, iar în cursul acestei zile va fi dus la Curtea de Apel Cluj cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Miercuri, înainte de emiterea ordonanţei de reţinere pe numele primarului, au avut loc mai multe percheziţii la locuinţa acestuia, la sediul Primăriei, dar şi la cabinetul de avocatură al Monicăi Apostu.

Potrivit DNA, Sorin Apostu a primit, în perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a încheia contracte de salubrizare şi asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind încasaţi de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatură al soţiei sale.

Soţia primarului municipiului Cluj-Napoca, Monica Undina Apostu, este şi ea învinuită în acest dosar.

Procurorii afirmă că, „pentru a se disimula provenienţa şi scopul banilor obţinuţi din actele de corupţie”, între firmele care au primit contractele de la primărie şi cabinetul de avocatură al soţiei primarului au fost încheiate contracte de consultanţă juridică fictive, astfel încât sumele de bani au fost încasate prin cabinetul de avocatură al Monicăi Apostu.

În acest dosar sunt învinuiţi, pentru dare de mită şi oamenii de afaceri Simion Mureşan, Călin Stoia şi Mustafa Bekar.