Primarul Sucevei: Strângem câinii, îi trimitem la adopţie

Primarul Sucevei, Ion Lungu, spune că autorităţile au stabilit că în municipiu sunt 2.687, din care 887 în adăposturile Primăriei, iar 1.800 pe străzi şi că, deşi zeci de câini sunt adoptaţi lunar în străinătate, aceştia se înmulţesc "ca pâinile în Noul Testament".

12 feb. 2014, 15:13
Primarul Sucevei: Strângem câinii, îi trimitem la adopţie

Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că sunt trimişi în străinătate, în baza unei colaborări cu o asociaţie de protecţie a animalelor, câteva zeci de câini în fiecare lună, dar că numărul celor din municipiu rămâne constant, scrie Mediafax.

Noi tot îi ducem. Nu-i ducem pe toţi la export, dar tot se înmulţesc ca pâinile în Noul Testament„, a spus Lungu.

El a arătat că a solicitat şi asociaţiilor de proprietari să sprijine acţiunea de strângere a câinilor de pe străzi, iar sucevenilor le-a cerut să nu mai ascundă câinii când vin hingherii.

Cine doreşte să se îngrijească de un câine să-l ia în casă. Noi, Primăria, facem deparazitarea, vaccinarea şi sterilizarea, dar să-l ia în casă, şi nu să-i ascundă prin scara blocului„, a mai spus primarul.

Preşedintele unei asociaţii de protecţie a animalelor din Suceava, Doiniţa Cocriş, a declarat, în luna ianuarie, că în municipiul Suceava nu se va ajunge la eutanasierea câinilor, în condiţiile în care asociaţia sa de protecţie a animalelor a reuşit să găsească modalităţi de adopţie a acestora în străinătate.

Am reuşit să dăm la adopţii circa 80 de câini pe lună. Avem semnale că tot ce se va prinde în Suceava vor pleca spre adopţie în străinătate. Sperăm să reuşim. Nu am pus presiune pe Primăria Suceava pentru această activitate şi încercăm să o rezolvăm cu fondurile noastre. Ne-au promis cei cu care lucrăm că vor putea lua circa trei sute de câini pe lună”, a spus Cocriş.

Ea a mai spus că problema câinilor fără stăpân în municipiul Suceava ar putea fi soluţionată în decurs de un an dacă nu vor mai fi aduşi în municipiu câini din alte zone sau din alte judeţe.

Citeşte şi Află cum poţi salva viaţa maidanezilor. Totul despre adopţia la distanţă